Veganska chokladbars med rostad kokos

Dessa chokladbars är helt magiskt goda! Och simpla att baka. Du bakar en kladdkaka i en rektangulär form, skär dem i bitar, doppar i choklad och rostad kokos. Fantastiskt goda och skulle kunna finnas i vilken godishylla som helst!

veganska chokladbars

Veganska chokladbars med rostad kokos

Portioner: 20 stycken bars

Tid: 45 minuter + tid för avsvalning

Ugn: 175 grader

Ingredienser

Kladdkaka

175 g mjölkfritt margarin

150 g/2 dl farinsocker

180 g/2 dl strösocker

180 g/3 dl vetemjöl

40 g/1 dl kakao

10 g/2 tsk vaniljsocker

3 g/ 1/2 tsk salt

1 1/2 dl kikärtsspad

Topping

200 g vegansk ljus choklad

200 g kokosflingor

Gör så här

Smält margarinet på låg värme i en kastrull och dra av från plattan. Blanda i övriga ingredienser i kastrullen och rör ihop till en jämn klumpfri smet. Klä en rektangulär form (15×25 cm) med bakplåtspapper. Grädda kladdkakan mitt i ugnen i 18-20 minuter. Stäng inte av ugnen. Den ska fortfarande vara vobblig i mitten när du plockar ut den. Ställ in kladdkakan i kylskåpet för att sätta sig. När kladdkakan är helt kall skär du ut 20 stycken rektanglar (3×10 cm).

Rosta kokosen i ugnen tills den får en gyllenbrun färg och lägg över den i en skål. Smält chokladen på låg värme i micron. Doppa chokladbarsen i chokladen och direkt efter vänder du dem i kokosen. Lägg barsen på ett fat och ställ in i kylskåpet tills chokladen stelnat. Borsta av överflödig kokos. Försvara i kylskåp eller frys.