Jag är så tacksam för mina rabarber! Dom är tacksamma att odla, att baka med och att göra saft på. Den här rabarbersaften är min favorit och jag har gjort den i många år!
Det är en koncentrerad saft, så du blandar den med vatten.

Rabarbersaft
Portioner: 1 liter
Tid: 1 timme
Ingredienser
1 kg rabarber (desto rödare sort desto rödare saft)
1 1/2 liter vatten
720 g/8 dl strösocker
1 st citron
Gör så här
Skölj och skiva rabarbern. Lägg den i en stor gryta tillsammans med vattnet och koka upp tills rabarbern blivit mjuk. Sila av saften i en saftsil och krama ur rabarbern ordentligt. Diska ur grytan och häll tillbaka saften. Tillsätt strösocker och pressa i citronsaften. Koka upp och låt saften småputtra i 30 minuter. Ös bort skummet som hamnar på toppen. Häll upp i flaska och förvara i kylskåpet. Blanda saften med 1/3 saft och 2/3 vatten.






Lämna ett svar