
Vegansk knäckig rabarberpaj
En alldeles ljuvlig vår- och försommarpaj med goda rabarber och en knäckigt havretäcke. Den här pajen går åt som smör i Småland, det är en garanti!
Vegansk knäckig rabarberpaj
Portioner: 8-10 stycken
Tid: 50 minuter
Ugn: 175 grader
Ingredienser
4-5 st stjälkar rabarber (välj en röd sort)
2 tsk majsstärkelse/potatismjöl
150 g mjölkfritt margarin
90 g/1 dl strösocker
150 g/1 1/2 dl ljust farinsocker
5 g/1 tsk bakpulver
10 g/2 tsk vaniljsocker
3 g/1/2 tsk salt
30 g/1/2 dl vetemjöl
160 g/4 dl havregryn
1 1/2 dl kikärtsspad eller växtbaserad matlagningsgrädde
Gör så här
Skiva rabarbern i små bitar och lägg dem i en pajform (24 cm i diameter). Strö över majsstärkelsen och rör om så den fördelas över rabarbern. Smält margarin på låg värme i en kastrull (margarinet får inte koka) och dra av från plattan. Blanda i övriga ingredienser och ställ tillbaka kastrullen på plattan igen. Låt koka upp till första bubblan. Bred sedan ut smeten över rabarbern och grädda pajen mitt i ugnen i 30-35 minuter eller tills den blivit gyllenbrun. Låt pajen svalna något och servera med en kula vaniljglass eller vaniljsås. Hoppas det ska smaka 🙂