Vegansk rabarberpaj

En alldeles ljuvlig rabarberpaj som passar på vår och försommar med goda rabarber och ett knäckigt havretäcke. Den här rabarberpajen går åt som smör i Småland, det är en garanti!

vegansk rabarberpaj

Vegansk knäckig rabarberpaj

Portioner: 8-10 stycken

Tid: 50 minuter

Ugn: 175 grader

Ingredienser

4-5 st stjälkar rabarber (välj en röd sort)

2 tsk majsstärkelse/potatismjöl

150 g mjölkfritt margarin

90 g/1 dl strösocker

150 g/1 1/2 dl ljust farinsocker

5 g/1 tsk bakpulver

10 g/2 tsk vaniljsocker

3 g/1/2 tsk salt

30 g/1/2 dl vetemjöl

160 g/4 dl havregryn

1 1/2 dl kikärtsspad eller växtbaserad matlagningsgrädde

Baka din rabarberpaj så här

Skiva rabarbern i små bitar och lägg dem i en pajform (24 cm i diameter). Strö över majsstärkelsen och rör om så den fördelas över rabarbern. Smält margarin på låg värme i en kastrull (margarinet får inte koka) och dra av från plattan. Blanda i övriga ingredienser och ställ tillbaka kastrullen på plattan igen. Låt koka upp till första bubblan. Bred sedan ut smeten över rabarbern och grädda pajen mitt i ugnen i 30-35 minuter eller tills den blivit gyllenbrun. Låt pajen svalna något och servera med en kula vaniljglass eller vaniljsås. Hoppas det ska smaka 🙂

rabarberpaj med vegansk grädde