ANNONS

Vegansk glasstårta

/

Glass

,

Kladdkakor

,

Tårtor

,

En enkel men väldigt god vegansk glasstårta med kladdkaka och vaniljglass!

Jag är så tacksam för att vegansk glass börjar bli riktigt god att köpa färdig. Glass har alltid varit något jag föredragit i sötsaksväg! Med den här glasstårtan har jag gjort det enkelt för mig, jag har köpt glassen. Jag tycker dock inte att det finns någon som helst skam i det, finns det goda alternativ ska man ju använda dem! Och så går det mycket enklare och snabbare att baka också. Jag menar, det är varmt ute och det man vill göra är att äta en god glasstårta i solen, man vill ju inte lägga mer tid än nödvändigt på att baka den, visst?

vegansk glasstårta

Vegansk glasstårta

Portioner: 10-12 stycken

Tid: 1 1/2 timmar

Ugn: 175 grader

Ingredienser

Kladdkaka

175 g mjölkfritt margarin

150 g/2 dl farinsocker

180 g/2 dl strösocker

180 g/3 dl vetemjöl

40 g/1 dl kakao

10 g/2 tsk vaniljsocker

3 g/ 1/2 tsk salt

1 1/2 dl växtbaserad matlagningsgrädde

Fyllning

1 1/2 liter vaniljglass (jag har använt GB Glace Big Pack)

1 dl växtbaserad vispgrädde

200 g vegansk ljus choklad

Färska jordgubbar

Gör så här

Kladdkaka: Smält margarinet på låg värme i en kastrull och dra av från plattan (margarinet får inte koka).

Blanda i övriga ingredienser i kastrullen och rör ihop till en jämn klumpfri smet. Klä en springform (23 cm i diameter) med bakplåtspapper, både botten och sidorna, och bred ut smeten där i. Grädda kladdkakan mitt i ugnen i 25-30 minuter. Den ska fortfarande vara vobblig i mitten när du plockar ut den. Ställ in kladdkakan i kylskåpet eller frysen för att sätta sig. Låt den ligga kvar i formen.

Fyllning: Ställ fram glassen i 10 minuter. Skopa ned glassen på kladdkakan och bred ut den med en spatel. Ställ in i frysen. Värm grädden i en kastrull och dra av från plattan. Hacka chokladen och rör ned den i den varma grädden tills du fått en slät kräm. Bred ut krämen över tårtan och ställ in i frysen igen tills det är dags att servera. Dekorera med färska jordgubbar!

0
© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00