En enkel men väldigt god vegansk glasstårta med kladdkaka och vaniljglass!
Jag är så tacksam för att vegansk glass börjar bli riktigt god att köpa färdig. Glass har alltid varit något jag föredragit i sötsaksväg! Med den här glasstårtan har jag gjort det enkelt för mig, jag har köpt glassen. Jag tycker dock inte att det finns någon som helst skam i det, finns det goda alternativ ska man ju använda dem! Och så går det mycket enklare och snabbare att baka också. Jag menar, det är varmt ute och det man vill göra är att äta en god glasstårta i solen, man vill ju inte lägga mer tid än nödvändigt på att baka den, visst?

Vegansk glasstårta
Portioner: 10-12 stycken
Tid: 1 1/2 timmar
Ugn: 175 grader
Ingredienser
Kladdkaka
175 g mjölkfritt margarin
150 g/2 dl farinsocker
180 g/2 dl strösocker
180 g/3 dl vetemjöl
40 g/1 dl kakao
10 g/2 tsk vaniljsocker
3 g/ 1/2 tsk salt
1 1/2 dl växtbaserad matlagningsgrädde
Fyllning
1 1/2 liter vaniljglass (jag har använt GB Glace Big Pack)
1 dl växtbaserad vispgrädde
200 g vegansk ljus choklad
Färska jordgubbar
Gör så här
Kladdkaka: Smält margarinet på låg värme i en kastrull och dra av från plattan (margarinet får inte koka). Blanda i övriga ingredienser i kastrullen och rör ihop till en jämn klumpfri smet. Klä en springform (23 cm i diameter) med bakplåtspapper, både botten och sidorna, och bred ut smeten där i. Grädda kladdkakan mitt i ugnen i 25-30 minuter. Den ska fortfarande vara vobblig i mitten när du plockar ut den. Ställ in kladdkakan i kylskåpet eller frysen för att sätta sig. Låt den ligga kvar i formen.
Fyllning: Ställ fram glassen i 10 minuter. Skopa ned glassen på kladdkakan och bred ut den med en spatel. Ställ in i frysen. Värm grädden i en kastrull och dra av från plattan. Hacka chokladen och rör ned den i den varma grädden tills du fått en slät kräm. Bred ut krämen över tårtan och ställ in i frysen igen tills det är dags att servera. Dekorera med färska jordgubbar!
Lämna ett svar