Kanske mitt fräschaste recept på kladdkaka hittills? Den här är så god, lite syrlig från hallonen med sötma och krispiga från kokostoscan!

Vegansk hallonkladdkaka med kokostosca
Portioner: 8-10 bitar
Tid: 1 timme
Ugn: 175 grader
Ingredienser
Kladdkaka
175 g mjölkfritt margarin
270 g/3 dl strösocker
240 g/4 dl vetemjöl
10 g/2 tsk vaniljsocker
3 g/1/2 tsk salt
1 1/2 dl kikärtsspad
200 g frysta hallon
Kokostosca
100 g kokosflingor
70 g/1/2 dl ljus sirap
45 g/1/2 dl strösocker
5 g/1 tsk vaniljsocker
25 g mjölkfritt margarin
30 g/2 msk växtbaserad matlagningsgrädde
Gör så här
Kladdkaka: Smält margarinet på låg värme i en kastrull och dra av från plattan. Blanda i övriga ingredienser (utom hallonen) och rör ihop till en jämn, klumpfri smet. Tillsätt hallonen och vänd ihop dom med smeten. Bred ut smeten i en bakplåtpappersklädd springform (22 cm i diameter) och ställ åt sidan.
Kokostosca: Blanda alla ingredienser till kokostoscan i en kastrull och koka upp under omrörning. Dra av kastrullen från plattan vid första bubblan. Bred ut kokostoscan över kladdkakan och grädda mitt i ugnen i 35-40 minuter. Låt svalna helt i kylskåp innan du serverar.







Lämna ett svar