Linspannkakor

Jag har letat i flera år efter ett veganskt, proteinrikt alternativ till bananpannkaka, ni vet dom man gör på banan och ägg.

För ett tag sedan såg jag på TikTok att man kan göra linspannkakor på röda linser och vatten. Jag har testat några gånger nu och tycker att det är helt fantastiskt! Man blir mätt länge och pannkakan går att fylla med massa mumsiga saker!

Linspannkakor

Portioner: 2 st pannkakor (jag blir mätt på en)

Tid: 10 minuter + 2 timmar förberedelse

Ingredienser

1 dl torkade röda linser

2 1/2 dl vatten

Salt + valfria kryddor

Olja att steka i

Gör så här

Blanda linser och vatten i en bunke och låt stå i rumstemperatur i minst 2 timmar. Mixa sedan linser och vatten med salt och valfria kryddor till en smet. Värm en stekpanna med olja och häll i smet i pannan. Du kommer få breda ut smeten lite då den är rätt trög i konsistensen. Stek ca 2 minuter på varje sida.

0
47

Vegansk hallonkladdkaka med kokostosca

Kanske mitt fräschaste recept på kladdkaka hittills? Den här är så god, lite syrlig från hallonen med sötma och krispiga från kokostoscan!

Vegansk hallonkladdkaka med kokostosca

Portioner: 8-10 bitar

Tid: 1 timme

Ugn: 175 grader

Ingredienser

Kladdkaka

175 g mjölkfritt margarin

270 g/3 dl strösocker

240 g/4 dl vetemjöl

10 g/2 tsk vaniljsocker

3 g/1/2 tsk salt

1 1/2 dl kikärtsspad

200 g frysta hallon

Kokostosca

100 g kokosflingor

70 g/1/2 dl ljus sirap

45 g/1/2 dl strösocker

5 g/1 tsk vaniljsocker

25 g mjölkfritt margarin

30 g/2 msk växtbaserad matlagningsgrädde

Gör så här

Kladdkaka: Smält margarinet på låg värme i en kastrull och dra av från plattan. Blanda i övriga ingredienser (utom hallonen) och rör ihop till en jämn, klumpfri smet. Tillsätt hallonen och vänd ihop dom med smeten. Bred ut smeten i en bakplåtpappersklädd springform (22 cm i diameter) och ställ åt sidan.

Kokostosca: Blanda alla ingredienser till kokostoscan i en kastrull och koka upp under omrörning. Dra av kastrullen från plattan vid första bubblan. Bred ut kokostoscan över kladdkakan och grädda mitt i ugnen i 35-40 minuter. Låt svalna helt i kylskåp innan du serverar.

10
16

Vegansk karuselltårta

Vegansk karuselltårta. Helt enkelt en rulltårta i annat format! Väldigt simpel att baka och går att piffa lite som man vill. Bara med färska bär, spacklad med grädde eller som jag gjort, täckt i marsipan.

Vegansk karuselltårta

Portioner: 8-10 bitar

Tid: 30 minuter

Ugn: 250 grader

Ingredienser

Rulltårta

50 g mjölkfritt margarin

1 1/2 dl kikärtsspad

225 g/2 1/2 dl strösocker

240 g/4 dl vetemjöl

10 g/2 tsk vaniljsocker

10 g/2 tsk bakpulver

3 g/1/2 tsk salt

1 1/2 dl växtbaserad dryck

Fyllning/topping

2 msk strösocker

2 dl sylt (valfri sort, jag har drottningsylt)

2 dl växtbaserad vispgrädde

500 g marsipan av valfri färg

Gör så här

Smält margarinet på låg värme i en kastrull och ställ åt sidan.

Vispa kikärtsspad med ballongvisp tills det blir fluffigt och vispa sedan i strösockret. Blanda dom torra ingredienserna och sikta ned dem i smeten. Vänd ihop. Tillsätt margarinet och drycken och blanda försiktigt ihop till en jämn, klumpfri smet. Bred ut smeten i en bakplåtspappersklädd långpanna (30×40 cm) och grädda mitt i ugnen i 5-7 minuter. Plocka ut formen och strö över strösocker. Lägg på ett nytt bakplåtspapper och vänd kakan upp och ned. Dra försiktigt av bakplåtspappret som kakan gräddats på (om kakan fastnar kan du pensla på kallt vatten på pappret så kommer det lossna). Bred på sylten medan kakan fortfarande är varm. Skär ut 7 stycken remsor från kortsida till kortsida. Rulla ihop en av längderna till en rulle och lägg på ett fat. Bygg på med resten av remsorna och ställ in tårtan i kylskåpet tills den blir helt kall.

Vispa grädden fast och spackla tårtan. Kavla ut marsipanen och täck tårtan. Karuselltårtan kan förvaras i kylskåp i upp till 5 dagar.

0
9