Jag har letat i flera år efter ett veganskt, proteinrikt alternativ till bananpannkaka, ni vet dom man gör på banan och ägg.

För ett tag sedan såg jag på TikTok att man kan göra linspannkakor på röda linser och vatten. Jag har testat några gånger nu och tycker att det är helt fantastiskt! Man blir mätt länge och pannkakan går att fylla med massa mumsiga saker!

linspannkakor

Linspannkakor

Portioner: 2 st pannkakor (jag blir mätt på en)

Tid: 10 minuter + 2 timmar förberedelse

Ingredienser

1 dl torkade röda linser

2 1/2 dl vatten

Salt + valfria kryddor

Olja att steka i

Gör så här

Blanda linser och vatten i en bunke och låt stå i rumstemperatur i minst 2 timmar. Mixa sedan linser och vatten med salt och valfria kryddor till en smet. Värm en stekpanna med olja och häll i smet i pannan. Du kommer få breda ut smeten lite då den är rätt trög i konsistensen. Stek ca 2 minuter på varje sida.