Vegansk hallonkladdkaka med kokostosca

Kanske mitt fräschaste recept på kladdkaka hittills? Den här är så god, lite syrlig från hallonen med sötma och krispiga från kokostoscan!

hallonkladdkaka med kokostosca vegansk

Vegansk hallonkladdkaka med kokostosca

Portioner: 8-10 bitar

Tid: 1 timme

Ugn: 175 grader

Ingredienser

Kladdkaka

175 g mjölkfritt margarin

270 g/3 dl strösocker

240 g/4 dl vetemjöl

10 g/2 tsk vaniljsocker

3 g/1/2 tsk salt

1 1/2 dl kikärtsspad

200 g frysta hallon

Kokostosca

100 g kokosflingor

70 g/1/2 dl ljus sirap

45 g/1/2 dl strösocker

5 g/1 tsk vaniljsocker

25 g mjölkfritt margarin

30 g/2 msk växtbaserad matlagningsgrädde

Gör så här

Kladdkaka: Smält margarinet på låg värme i en kastrull och dra av från plattan. Blanda i övriga ingredienser (utom hallonen) och rör ihop till en jämn, klumpfri smet. Tillsätt hallonen och vänd ihop dom med smeten. Bred ut smeten i en bakplåtpappersklädd springform (22 cm i diameter) och ställ åt sidan.

Kokostosca: Blanda alla ingredienser till kokostoscan i en kastrull och koka upp under omrörning. Dra av kastrullen från plattan vid första bubblan. Bred ut kokostoscan över kladdkakan och grädda mitt i ugnen i 35-40 minuter. Låt svalna helt i kylskåp innan du serverar.

hallonkladdkaka med kokostosca

Kommentarer

11 svar till ”Vegansk hallonkladdkaka med kokostosca”

  1. Hej! Så god! Går den att frysa in?

    1. Profilbild för fridasvegobak
      fridasvegobak

      Hej,
      Vad roligt att du gillar den 🙂 den går bra att frysa in!

  2. Profilbild för Josefine

    Hej, jag undrar om det går bra att sätta in själva kladdkakan först en liten stund? Innan man lägger på kokostäcket?

    1. Profilbild för fridasvegobak
      fridasvegobak

      Hej,
      Jag har inte testat det själv. Risken med det är att toscan kommer sjunka ned i kladdkakan istället för att lägga sig ovanpå

  3. Hej,
    Ser så gott ut!! Vill verkligen baka. Konstig fråga, har inget kikärtsspad hemma så tänkte använda ägg. Ungefär hur mycket motsvarar det? Svårt för dig att veta men…

    1. Profilbild för fridasvegobak
      fridasvegobak

      Hej,
      3 msk kikärtsspad motsvarar 1 ägg så jag skulle säga 3 st ägg

  4. Profilbild för Malin Fröjd
    Malin Fröjd

    Kan man göra den glutenfri? Byter man bara ut mjölet mot glutenfri mjölkig då?

    1. Profilbild för fridasvegobak
      fridasvegobak

      Byt ut mot samma mängd glutenfritt mjöl + 1 tsk fiberhusk 🙂

  5. Profilbild för fridasvegobak
    fridasvegobak

    Hej,

    Ja, kör ner hallonen när dom är frusna!

  6. Hej
    Går det att byta ut kikärtsspadet mot oatlys matlagningsgrädde? ( har en son som är allergisk mot mjölk, ägg, soya, kikärtor).

    1. Hej Sara,

      Nej det fungerar inte, kikärtsspadet koagulerarar och ger struktur åt kakan. Det finns ju äggsubstitut som kanske fungerar, till exempel: Khoisan Gourmet Äggersättning

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *