En så god vegansk vinbärskaka med mandelmassa. Mandelmassan ger en härligt tung konsistens och vinbären väger upp med sin syrliga smak. En perfekt sensommarkaka!

Vegansk vinbärskaka med mandelmassa
Portioner: 8-10 bitar
Tid: 90 minuter
Ugn: 175 grader
Ingredienser
75 g mjölkfritt margarin
150 g mandelmassa
1 dl växtbaserad matlagningsgrädde
1 1/2 dl kikärtsspad
270 g/3 dl socker
210 g/ 3 1/2 dl mjöl
10 g/2 tsk bakpulver
10 g/2 tsk vaniljsocker
3 g/1/2 tsk salt
150 g färska eller frysta röda/svarta vinbär
Gör så här
Smält margarinet på låg värme i en kastrull och dra av från plattan. Riv mandelmassan och blanda den med margarinet och matgrädden. Ställ åt sidan. Vispa kikärtsspadet med en ballongvisp tills det blir skummigt. Vispa i strösockret. Blanda alla torra ingredienser och sikta ned dem i smeten. Vänd ihop med en slickepott. Tillsätt margarinblandningen och vinbären och vänd ihop till en smet. Bred ut smeten i en bakplåtspappersklädd springform (23 cm i diameter) och grädda mitt i ugnen i 50-55 minuter. Låt svalna helt i formen.






Lämna ett svar