Vegansk vinbärskaka med mandelmassa

En så god vegansk vinbärskaka med mandelmassa. Mandelmassan ger en härligt tung konsistens och vinbären väger upp med sin syrliga smak. En perfekt sensommarkaka!

vegansk vinbärskaka

Vegansk vinbärskaka med mandelmassa

Portioner: 8-10 bitar

Tid: 90 minuter

Ugn: 175 grader

Ingredienser

75 g mjölkfritt margarin

150 g mandelmassa

1 dl växtbaserad matlagningsgrädde

1 1/2 dl kikärtsspad

270 g/3 dl socker

210 g/ 3 1/2 dl mjöl

10 g/2 tsk bakpulver

10 g/2 tsk vaniljsocker

3 g/1/2 tsk salt

150 g färska eller frysta röda/svarta vinbär

Gör så här

Smält margarinet på låg värme i en kastrull och dra av från plattan. Riv mandelmassan och blanda den med margarinet och matgrädden. Ställ åt sidan. Vispa kikärtsspadet med en ballongvisp tills det blir skummigt. Vispa i strösockret. Blanda alla torra ingredienser och sikta ned dem i smeten. Vänd ihop med en slickepott. Tillsätt margarinblandningen och vinbären och vänd ihop till en smet. Bred ut smeten i en bakplåtspappersklädd springform (23 cm i diameter) och grädda mitt i ugnen i 50-55 minuter. Låt svalna helt i formen.

Kommentarer

Ett svar till ”Vegansk vinbärskaka med mandelmassa”

  1. Fantastiskt god kaka, jag kan verkligen rekommendera detta recept! Jag kommer definitivt att baka denna flera gånger till.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *