
Veganska äppelpajkakor med inbakad vaniljkräm
Dessa kakor med kanelstekta äpplen och inbakad vaniljkräm. Fantastiskt gott! Äpplena har jag plockat från äppelträdet i trädgården, är verkligen så glad att det finns fruktträd här!
Veganska äppelpajkakor med inbakad vaniljkräm
Portioner: 10 stycken
Tid: 1 timme
Ugn: 200 grader
Ingredienser
Mördeg
100 g mjölkfritt margarin
45 g/1/2 dl strösocker
42 g/2 msk ljus sirap
240 g/4 dl vetemjöl
En nypa salt
Vaniljkräm
45 g/1/2 dl strösocker
18 g/2 msk vetemjöl
2 1/2 dl växtbaserad matlagningsgrädde
1 tsk vaniljpasta
Fyllning
4 st små äpplen (eller 2 st stora)
1 msk malen kanel
1 msk strösocker
Mjölkfritt margarin att steka i
Gör så här
Mördeg: Nyp ihop ingredienserna till mördegen och tryck ut den i 10 stycken aluminiumformar. Ställ in i kylskåpet. Spara degen som blir över.
Vaniljkräm: Blanda socker och vetemjöl i en kastrull. Rör i grädde och vaniljpasta under omrörning och koka upp till en tjock kräm. Rör om hela tiden så den inte bränns vid.
Fyllning: Skär äpplena i centimeterstora bitar. Lägg dem i en stekpanna tillsammans med kanel, socker och margarin. Stek mjuka.
Montering: Fyll formarna till hälften med vaniljkräm. Strö över äpple och smula lite deg på toppen. Grädda mitt i ugnen i 12-14 minuter. Låt svalna helt i formarna.