Veganska äppelpajkakor med inbakad vaniljkräm

Dessa kakor med kanelstekta äpplen och inbakad vaniljkräm. Fantastiskt gott! Äpplena har jag plockat från äppelträdet i trädgården, är verkligen så glad att det finns fruktträd här!

Veganska äppelpajkakor med inbakad vaniljkräm

Portioner: 10 stycken

Tid: 1 timme

Ugn: 200 grader

Ingredienser

Mördeg

100 g mjölkfritt margarin

45 g/1/2 dl strösocker

42 g/2 msk ljus sirap

240 g/4 dl vetemjöl

En nypa salt

Vaniljkräm

45 g/1/2 dl strösocker

18 g/2 msk vetemjöl

2 1/2 dl växtbaserad matlagningsgrädde

1 tsk vaniljpasta

Fyllning

4 st små äpplen (eller 2 st stora)

1 msk malen kanel

1 msk strösocker

Mjölkfritt margarin att steka i

Gör så här

Mördeg: Nyp ihop ingredienserna till mördegen och tryck ut den i 10 stycken aluminiumformar. Ställ in i kylskåpet. Spara degen som blir över.

Vaniljkräm: Blanda socker och vetemjöl i en kastrull. Rör i grädde och vaniljpasta under omrörning och koka upp till en tjock kräm. Rör om hela tiden så den inte bränns vid.

Fyllning: Skär äpplena i centimeterstora bitar. Lägg dem i en stekpanna tillsammans med kanel, socker och margarin. Stek mjuka.

Montering: Fyll formarna till hälften med vaniljkräm. Strö över äpple och smula lite deg på toppen. Grädda mitt i ugnen i 12-14 minuter. Låt svalna helt i formarna.