Veganska cookies med choklad och banan

En av de godaste veganska, sega cookisen jag ätit! Banan och choklad gifter sig otroligt bra och Nathalie ́s ekologiska, lätttorkade bananer ger en perfekt konsistens som ger en alldeles ljuvlig smak av banan!

Nathalie ́s ekologiska banan kan du köpa på nathaliesfrukt.se tillsammans med andra goda, lättorkade frukter och nötter!

cookies choklad banan

banancookies

Sega cookies med choklad och banan

Portioner: 18 stycken kakor

Tid: 1 timme (ink. 30 minuter i kylskåpet)

Ugn: 200 grader

Ingredienser

150 gram mjölkfritt margarin

90 g/1 dl strösocker

75 g/1 dl farinsocker

10 g/2 tsk vaniljsocker

3 g/1/2 tsk salt

30 g/2 msk växtbaserad matlagningsgrädde

5 g/1 tsk bakpulver

180 g/3 dl vetemjöl

1 paket á 130 g Nathalieé ekologiska lättorkade banan

150 g vegansk ljus choklad

Gör så här

Ställ ugnen på 200 grader. Vispa margarin, strösocker, farinsocker, vaniljsocker och salt tills det gått ihop sig väl. Tillsätt grädde och vispa på hög hastighet tills det precis gått ihop med smeten. Vänd med slickepott i bakpulver och vetemjöl tills du får en kakdeg. Hacka hälften av den lättorkade banan i mindre bitar. Hacka chokladen i mindre bitar. Blanda ned banan och choklad (spara 50 g av chokladen till topping) i kakdegen. Rulla 18 stycken bollar och fördela dem på två plåtar med bakplåtspapper. Ställ in plåtarna i kylskåpet i 30 minuter. Grädda kakorna mitt i ugnen i 10-12 minuter. Direkt när kakorna kommer ut ur ugnen kan du runda till dem med en stans eller toppen av ett glas. Lägg stansen/glaset över kakan och snurra dem runda. Lägg på resten av den lättorkade bananen och den hackade chokladen och låt kakorna svalna på plåten.

Nathalies ekologiska