Har du ett gäng bruna bananer hemma? Sväng ihop den här ljuvliga pajen som smakar som en gigantisk seg cookie med banan!

Vegansk cookiepaj med banan
Portioner: 8-10 stycken
Tid: 35 minuter
Ugn: 200 grader
Ingredienser
150 g mjölkfritt margarin
90 g/1 dl strösocker
140 g/1 dl ljus sirap
190 g/ 1 1/6 dl vetemjöl
5 g/1 tsk bakpulver
10 g/2 tsk vaniljsocker
3 g/1/2 tsk salt
150 g mörka chokladknappar (frivilligt)
3 st bruna bananer
Gör så här
Vispa ihop margarin, strösocker och sirap i en skål med elvisp. Blanda de torra ingredienserna och vänd ned dem i skålen tills du får en deg. Tillsätt chokladknapparna och vänd ihop. Skiva bananerna i en pajform (23 cm i diameter) och bred ut dem. Klicka över kakdegen över bananerna och grädda mitt i ugnen i 20-25 minuter eller tills pajen fått en gyllenbrun färg. Låt svalna något och ät bananpajen tillsammans med vaniljglass.






Lämna ett svar