Veganska, glutenfria chocolate chip cookies

Jag älskar chocolate chip cookies! Det är nog få som INTE älskar det och därför kände jag att det är perfekt med ett veganskt och glutenfritt recept på dessa godingar så fler kan njuta av dom!

vegansk glutenfria kakor

veganska glutenfria cookies

Veganska, glutenfria chocolate chip cookies

Portioner: ca 20 stycken

Tid: 30 minuter + 30 minuter i kylskåp

Ugn: 200 grader

Ingredienser

150 gram mjölkfritt margarin, rumstempererat

90 g/1 dl strösocker

75 g/1 dl farinsocker

10 g/2 tsk vaniljsocker

3 g/1/2 tsk salt

 1/2 dl växtbaserad matlagningsgrädde

5 g/1 tsk bakpulver

240 g/4 dl glutenfri mjölmix (jag har använt Finax)

150 g mörka chokladknappar

Gör så här

Vispa ihop margarin, strösocker, farinsocker, vaniljsocker och salt med elvisp. Vispa i matlagningsgrädden tills den precis går ihop med smeten. Blanda bakpulver och glutenfri mjölmix och vänd ned det i smeten med en slickepott (eller med händerna). Tillsätt 100 g av chokladknapparna och blanda tills dom fördelat sig jämnt. Rulla 20 stycken bollar av smeten och fördela dem på 2 st bakplåtar med bakplåtspapper. Ställ in plåtarna i kylskåpet i 30 minuter. Grädda sedan kakorna mitt i ugnen i 10-12 minuter. Forma till dem med en stans eller ett glas direkt när du plockar ut dem ur ugnen. Strö över resterande chokladknappar och låt kakorna svalna helt på plåten.

Kommentarer

2 svar till ”Veganska, glutenfria chocolate chip cookies”

  1. Profilbild för Anna Sjölin
    Anna Sjölin

    Precis vad jag behövde! Men. Jag vill ha mina chchcookies lite tjockare och med mer substans så jag ändrade lite La till ett ’chia-ägg’ (mortlade fröna efter jag mätt upp) och därför mer mjöl = 5 dl. Gjorde egen mjölmix på rismjöl, vitt majsmjöl, potatismjöl och tapioka (vilket är ungefär samma som i en del färdiga mjölmixer). Gjorde 18 st, kylde bollarna i ca 2 timmar(degen sätter sig så kakorna håller ihop bättre när de gräddas) och bakade av i exakt 10 min. De blev preciiiiiis som jag vill ha dem. Tack för grundrecept!

    1. Hej Anna,

      Sååå roligt att du gillar dem och experimenterar lite på egen hand!! 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *