Vegansk cookiepaj med banan

Har du ett gäng bruna bananer hemma? Sväng ihop den här ljuvliga pajen som smakar som en gigantisk seg cookie med banan!

Vegansk cookiepaj med banan

Portioner: 8-10 stycken

Tid: 35 minuter

Ugn: 200 grader

Ingredienser

150 g mjölkfritt margarin

90 g/1 dl strösocker

140 g/1 dl ljus sirap

190 g/ 1 1/6 dl vetemjöl

5 g/1 tsk bakpulver

10 g/2 tsk vaniljsocker

3 g/1/2 tsk salt

150 g mörka chokladknappar (frivilligt)

3 st bruna bananer

Gör så här

Vispa ihop margarin, strösocker och sirap i en skål med elvisp. Blanda de torra ingredienserna och vänd ned dem i skålen tills du får en deg. Tillsätt chokladknapparna och vänd ihop. Skiva bananerna i en pajform (23 cm i diameter) och bred ut dem. Klicka över kakdegen över bananerna och grädda mitt i ugnen i 20-25 minuter eller tills pajen fått en gyllenbrun färg. Låt svalna något och ät bananpajen tillsammans med vaniljglass.