ANNONS
Integritet på Tailsweep

Sirapslimpa (recept)

/

Sirapslimpa är det vi kallar Skogaholmslimpa när vi köper den färdig i butik. Men hur vore det om du testade att baka din egen Skohgaholmare nästa gång brödet tar slut? Det är väldigt enkelt, smakar väldigt gott och är väldigt mycket billigare än köpevarianten. Hemmagjort är alltid godast, visst?

Sirapslimpa

Receptet ger en stor limpa

Tid: 2 1/2 timmar

Ugn: 200 grader

Ingredienser

25 g färsk jäst

3 dl vatten

105 g/3/4 dl ljus sirap

120 g/2 dl dinkelmjöl

420 g/7 dl vetemjöl

6 g/1 tsk tsk salt

50 g mjölkfritt margarin

En klick mjölkfritt margarin att smöra formen med

Lika delar vatten och sirap till pensling

Gör så här

Smula jästen i en bunke och blanda med vatten tills jästen lösts upp sig. Tillsätt sirap, dinkelmjöl och hälften av vetemjölet. Knåda ihop till en kladdig deg. Tillsätt sedan resterande del av vetemjölet, salt och margarin. Knåda till en deg som är glansig och smidig. Den ska inte vara kladdig, då behöver du knåda längre. Smöra en brödform (11×31 cm) och lägg lägg ned degen där i.

Låt jäsa under handduk i 1 1/2 timme. Blanda lika delar vatten och sirap och pensla på degen. Grädda mitt i ugnen i 30-35 minuter. Om du vill få en glansig yta på brödet, pensla med vatten och sirap även efter gräddning. Skiva brödet och lägg i en påse. Frys eller förvara i skafferi.

0
© Expressen Lifestyle AB, 105 15 Stockholm Bud: Gjörwellsgatan 30, StockholmTelefon: 08-736 53 00