Jag älskar chocolate chip cookies! Det är nog få som INTE älskar det och därför kände jag att det är perfekt med ett veganskt och glutenfritt recept på dessa godingar så fler kan njuta av dom!


Veganska, glutenfria chocolate chip cookies
Portioner: ca 20 stycken
Tid: 30 minuter + 30 minuter i kylskåp
Ugn: 200 grader
Ingredienser
150 gram mjölkfritt margarin, rumstempererat
90 g/1 dl strösocker
75 g/1 dl farinsocker
10 g/2 tsk vaniljsocker
3 g/1/2 tsk salt
1/2 dl växtbaserad matlagningsgrädde
5 g/1 tsk bakpulver
240 g/4 dl glutenfri mjölmix (jag har använt Finax som tyvärr innehåller mjölkpulver)
150 g mörka chokladknappar
Gör så här
Vispa ihop margarin, strösocker, farinsocker, vaniljsocker och salt med elvisp. Vispa i matlagningsgrädden tills den precis går ihop med smeten. Blanda bakpulver och glutenfri mjölmix och vänd ned det i smeten med en slickepott (eller med händerna). Tillsätt 100 g av chokladknapparna och blanda tills dom fördelat sig jämnt. Rulla 20 stycken bollar av smeten och fördela dem på 2 st bakplåtar med bakplåtspapper. Ställ in plåtarna i kylskåpet i 30 minuter. Grädda sedan kakorna mitt i ugnen i 10-12 minuter. Forma till dem med en stans eller ett glas direkt när du plockar ut dem ur ugnen. Strö över resterande chokladknappar och låt kakorna svalna helt på plåten.






Lämna ett svar