Vegansk kladdkaka i långpanna

Ska du baka kladdkaka till många? Eller vill du bara ha väldigt många bitar kladdkaka att smaska på? Då är den här kladdkakan i långpanna ett alldeles perfekt val! Jag har dessutom toppat den med smält choklad för extra lyx.

vegansk kladdkaka i långpanna

Vegansk kladdkaka i långpanna

Portioner: 30-35 bitar

Tid: 40 minuter + tid för att svalna

Ugn: 175 grader

Ingredienser

350 g mjölkfritt margarin

300 g/4 dl farinsocker

360 g/4 dl strösocker

360 g/6 dl vetemjöl

80 g/2 dl kakao

10 g/2 tsk vaniljsocker

6 g/ 1 tsk salt

2 1/2 dl kikärtsspad

300 g mörk/ljus/vit choklad (valfritt)

Gör så här

Smält margarinet på låg värme i en kastrull. Margarinet får inte koka. Dra av kastrullen från plattan. Tillsätt farinsocker och strösocker och blanda ihop. Blanda alla torra ingredienser och rör ned dem i smeten.  Tillsätt kikärtsspadet och blanda tills du får en jämn, klumpfri smet. Bred ut smeten i en bakplåtspappersklädd långpanna (30×40 cm). Grädda kladdkakan mitt i ugnen i 20-25 minuter. Kakan ska fortfarande vara vobblig när den är klar. Låt kladdkakan svalna, gärna i kylskåp så den blir helt kall. Smält chokladen över vattenbad eller i micron och bred ut ett tunt lager över den kalla kladdkakan. Låt chokladen stelna och skär sedan kladdkakan i bitar. Förvara i kylskåp eller i frys.

vegansk kladdkaka i långpanna