Åh, du ljuvliga juliga kladdkaka med mycket smak av pepparkaka! Att jag inte bakat någon pepparkakskladdkaka under alla år jag bakat. Jag kollade igenom bloggen flera gånger och insåg att jag missat denna goding helt och hållet! Men nu är den här!

Vegansk pepparkakskladdkaka
Portioner: 8-10 bitar
Tid: 40 minuter + tid att svalna
Ugn: 175 grader
Ingredienser
150 g mjölkfritt margarin
150 g/2 dl mjukt farinsocker
180 g/2 dl strösocker
210 g/3 1/2 dl vetemjöl
18 g/2 msk pepparkakskryddor
10 g/2 tsk vaniljsocker
3 g/1/2 tsk salt
1 dl kikärtsspad
Vegansk frosting
150 g mjölkfritt margarin
300 g växtbaserad färskost
En skvätt citronsaft (saften från citron)
240 g/4 dl florsocker
9 g/1 msk pepparkakskryddor
Lingon till topping
Gör så här
Kladdkaka: Smält margarinet på låg värme i en kastrull. Det är viktigt att margarinet inte börjar koka, då kommer smeten skära sig. Dra av kastrullen från plattan och tillsätt övriga ingredienser. Rör ihop till en jämn, klumpfri smet med en slickepott. Bred ut smeten i en bakplåtspappersklädd springform (22 cm i diameter) och grädda kladdkakan mitt i ugnen i 20-25 minuter eller tills den är fast i kanterna och fortfarande vobblig i mitten. Låt kladdkakan svalna helt, gärna i kylskåp
Frosting: Smält margarinet på låg värme i en kastrull och ställ åt sidan. Vispa färskosten med citronsaften med en elvisp tills den blir slät. Sikta i florsockret och pepparkakskryddorna och vispa ihop. Häll ned det smälta margarinet i en tunn stråle samtidigt som du vispar. Fortsätt vispa tills du har fått en vit, härligt fluffig frosting. Ställ in frostingen i kylskåpet tills den blivit helt kall. Häll upp den i en spritspåse och spritsa den över kladdkakan. Toppa med lingon






Lämna ett svar