Ni vet, att doppa en banan i nougatkräm (Nutella) är ju något av livets godaste! Banan är helt seriöst gott till allt men med nougatkräm är det helt ljuvligt.
Jag hade råkat köpa alldeles för mycket bananer så jag behöver använda ett gäng innan dom blev dåliga. Har man bruna bananer är det perfekta att baka banankaka!
Vegansk banankaka med nougatkräm
Portioner: 10 stycken
Tid: 1 timme
Ugn: 175 grader
Ingredienser
100 g mjölkfritt magarin
180 g/2 dl strösocker
180 g/3 dl vetemjöl
10 g/2 tsk vaniljsocker
10 g/2 tsk bakpulver
3 g/1/2 tsk salt
2 st bruna bananer
1 1/2 dl växtbaserad dryck
1 dl vegansk nougatkräm (finns här)
Margarin och ströbröd till formen
Gör så här
Smält margarinet på låg värme i en kastrull och dra av från plattan. Blanda i de torra ingredienserna och rör ihop. Skala och mosa bananerna med en gaffel och blanda ned dem i smeten tillsammans med den växtbaserade drycken. Smöra och bröa en sockerkaksform som rymmer minst 1 liter (jag har den här). Bred ut hälften av smeten i formen och klicka i hälften av nougatkrämen. Dra ut krämen lite med en gaffel. Häll på resterande del av smeten och klicka nougatkrämen på toppen. Dra ut krämen lite med en gaffel. Grädda kakan mitt i ugnen i 45-50 minuter och låt den sedan svala i 10 minuter innan du vänder ur kakan ur formen.
Lämna ett svar