Den här kokoskolan med saffran är heeeelt otrolig! Kokos och saffran är verkligen en höjdare.

Vegansk kokoskola med saffran
20 stycken
Tid: 40 minuter + tid för att stelna
Ingredienser
90 g/1 dl strösocker
140 g/1 dl vit sirap
1 dl växtbaserad matlagningsgrädde (jag gillar att använd Alpro Cusine)
1/2 g saffran
En nypa salt
40 g/1 dl kokosflingor
50 g mjölkfritt margarin
200 g vegansk vit choklad
20 g vegansk ljus choklad
Gör så här
Blanda strösocker, sirap, grädde, saffran och salt i en kastrull. Koka till 125 grader. Använd en termometer för att få rätt temperatur. Rör om då och då. När temperaturen är 125 grader drar du av kastrullen från plattan och rör i kokosflingor och margarin. Häll ut kolan i bakbalkar eller i en form som är 15×15 cm. Ställ kolan för att svalna, gärna ute om det är kallt. Skär kolan i 20 stycken bitar. Smält den vita chokladen på låg värme över vattenbad eller micro. Doppa kolan i chokladen och lägg på ett bakplåtspapper för att torka. Smält den ljusa chokladen på samma sätt som den vita. Ringla den över godisarna. Förvara i kylskåp.







Lämna ett svar