Vegansk kokoskola med saffran

Den här kokoskolan med saffran är heeeelt otrolig! Kokos och saffran är verkligen en höjdare.

kokoskola med saffran

Vegansk kokoskola med saffran

20 stycken

Tid: 40 minuter + tid för att stelna

Ingredienser

90 g/1 dl strösocker

140 g/1 dl vit sirap

1 dl växtbaserad matlagningsgrädde (jag gillar att använd Alpro Cusine)

1/2 g saffran

En nypa salt

40 g/1 dl kokosflingor

50 g mjölkfritt margarin

200 g vegansk vit choklad

20 g vegansk ljus choklad

Gör så här

Blanda strösocker, sirap, grädde, saffran och salt i en kastrull. Koka till 125 grader. Använd en termometer för att få rätt temperatur. Rör om då och då. När temperaturen är 125 grader drar du av kastrullen från plattan och rör i kokosflingor och margarin. Häll ut kolan i bakbalkar eller i en form som är 15×15 cm. Ställ kolan för att svalna, gärna ute om det är kallt. Skär kolan i 20 stycken bitar. Smält den vita chokladen på låg värme över vattenbad eller micro. Doppa kolan i chokladen och lägg på ett bakplåtspapper för att torka. Smält den ljusa chokladen på samma sätt som den vita. Ringla den över godisarna. Förvara i kylskåp.

kokoskolasaffran1

Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *