Kalmar läns Matmirakel

Betalt Samarbete med Unika historiska Kalmar Län

Jag har lärt mig så mycket om den lokala mathistorien genom att titta på Kalmar läns Matmirakel på YouTube. Det är fint att det finns en plattform för vår lokala mathistoria som ger oss möjligheten att stötta och peppa småföretagare i samhället.

Det finns totalt 12 stycken avsnitt där programledaren Madeleine Petersson är med och lagar maträtterna samtidigt som hon intervjuar personerna som ligger bakom kreationerna.

kalmarlänsmatmirakel

Jag själv äter gärna veganska kroppkakor på Arontorps kroppkakor i Mörbylånga kommun. Här kan du se avsnittet om världens störta kroppkaksrestaurang som ligger ett stenkast från mitt hem

Kalmar-2

Hos Johanna på Johannas Choklad i Kalmar finns helt magiska chokladpraliner och är helt klart värt ett besök varje gång man är i stan! Här kan du se avsnittet om choklad

Oskarshamn-2

I Oskarshamn finns Nilssons Konditori & Bageri. Anders Oskarsson som driver konditoriet har inte bara vunnit Årets konditor utan också blivit utsedd till världens bästa konditor. Nilssons är verkligen ett trevligt ställe att besöka! Här kan du se avsnittet om fika

Avsnitten i Kalmar läns Matmirakel är ungefär 15 minuter långa och perfekta att titta på för att göra en tråkig stund rolig! Jag ska sätta mig i soffan tillsammans med barnen och ett gäng lussebullar och titta på avsnitten så de också får lära sig lite mer om Kalmar läns matarv och eldsjälarna som arbetar där! Här finns YouTubekanalen Kalmar läns Marmirakel