En vegansk lasagne som är krämig och smakrik. Den perfekta vardagsmiddagen som dessutom är alldeles utsökt som restmat! Dubbla receptet och du har mat till hela familjen i flera dagar. Tröttnar man någonsin på lasagne? Skulle inte tro det!

Vegansk lasagne
Portioner: 4 stycken
Tid: 90 minuter
Ugn: 200 grader
Ingredienser
8 st lasagneplattor
1 stor gul lök
3 st vitlöksklyftor
2 msk neutral olja
600 g vegofärs
1 msk torkad persilja
1 msk torkad oregano
Salt och peppar efter smak
1/2 st svampbuljongtärning
4 msk tomatpuré
4 dl finkrossade tomater
Ostsås
3 msk mjölkfritt margarin
1/2 dl vetemjöl
5 dl växtbaserad matlagningsgrädde (jag använder Oatly)
100 g vegansk riven ost (jag gillar Oddly Good)
Salt och vitpeppar efter smak
Gör så här
Färssås: Finhacka lök och vitlök. Fräs ihop de hackade grönsakerna i en gryta tillsammans med olja, dom ska bli mjuka men inte ta färg. Tillsätt kryddor, buljong och tomatpuré och låt fräsa ihop en stund så smakerna kommer fram. Tillsätt krossade tomater och vegofärs och låt färssåsen puttra i minst 30 minuter. Krydda mer om du tycker att det behövs. Ställ åt sidan
Ostsås: Smält margarinet i en stor kastrull och blanda i vetemjölet. Tillsätt övriga ingredienser och koka upp under omrörning. Låt småputtra i 10 minuter
Varva färssås, ostsås och lasagneplattor i en ugnssäker form (25×25 cm), avsluta med ostsåsen. Grädda mitt i ugnen i 35-40 minuter eller tills lasagneplattorna är färdiga.






Lämna ett svar