Vegansk blåbärscheesecake

Den här veganska blåbärscheesecaken är helt otrolig! Fyllningen blir otroligt krämig efter att den bakats i ugnen och tillsammans med blåbär blir den så god.

blåbärscheesecake vegansk

Vegansk blåbärscheesecake

Portioner: 8-10 bitar

Tid: 120 minuter

Ugn: 175 grader

Ingredienser

Botten

15 st digestivekex

100 g mjölkfritt margarin

Fyllning

350 g silkestofu

30 g/1/2 dl vetemjöl

135 g/1 1/2 dl strösocker

300 g växtbaserad färskost

5 g/1 tsk vaniljsocker

1/2 dl växtbaserad matlagningsgrädde

100 g blåbär + 2 tsk vetemjöl

Gör så här

Botten: Sätt ugnen på 175 grader och klä en springform (22 cm i diameter) med bakplåtspapper. Smält margarinet och mixa kexen till smulor. Blanda margarin med smulorna. Tryck ut botten i springformen och grädda mitt i ugnen i 10 minuter. Sänk temperaturen till 150 grader när du plockar ut formen.

Fyllning: Mixa alla ingredienser till fyllningen (utom blåbär och 2 tsk vetemjöl) till en slät smet. Häll ut den över botten. Blanda blåbären med vetemjölet och strö dem över fyllningen. Grädda din cheesecake mitt i ugnen i 50 minuter. Stäng sedan av ugnen och låt kakan stå kvar på eftervärme i ytterligare 30 minuter. Ta ut formen och låt svalna. Kan ätas ljummen eller kylskåpskall.

Kommentarer

2 svar till ”Vegansk blåbärscheesecake”

  1. Profilbild för Lena ström
    Lena ström

    Försöker för 3:e gången. Kan man frysa din veganska blåbärscheesecake? Tacksam försvar.

    1. Hej Lena,

      Ledsena tt jag har missat kommentaren, det är lätt att missa ibland för det kommer in så otroligt mycket spam. 🙁

      Ja, du kan frysa kakan.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *