Vegansk blåbärscheesecake
Den här veganska blåbärscheesecaken är helt otrolig! Fyllningen blir otroligt krämig efter att den bakats i ugnen och tillsammans med blåbär blir den så god.
Vegansk blåbärscheesecake
Portioner: 8-10 bitar
Tid: 120 minuter
Ugn: 175 grader
Ingredienser
Botten
15 st digestivekex
100 g mjölkfritt margarin
Fyllning
350 g silkestofu
30 g/1/2 dl vetemjöl
135 g/1 1/2 dl strösocker
300 g växtbaserad färskost
5 g/1 tsk vaniljsocker
1/2 dl växtbaserad matlagningsgrädde
100 g blåbär + 2 tsk vetemjöl
Gör så här
Botten: Sätt ugnen på 175 grader och klä en springform (22 cm i diameter) med bakplåtspapper. Smält margarinet och mixa kexen till smulor. Blanda margarin med smulorna. Tryck ut botten i springformen och grädda mitt i ugnen i 10 minuter. Sänk temperaturen till 150 grader när du plockar ut formen.
Fyllning: Mixa alla ingredienser till fyllningen (utom blåbär och 2 tsk vetemjöl) till en slät smet. Häll ut den över botten. Blanda blåbären med vetemjölet och strö dem över fyllningen. Grädda din cheesecake mitt i ugnen i 50 minuter. Stäng sedan av ugnen och låt kakan stå kvar på eftervärme i ytterligare 30 minuter. Ta ut formen och låt svalna. Kan ätas ljummen eller kylskåpskall.