Vegansk lasagne

En vegansk lasagne som är krämig och smakrik. Den perfekta vardagsmiddagen som dessutom är alldeles utsökt som restmat! Dubbla receptet och du har mat till hela familjen i flera dagar. Tröttnar man någonsin på lasagne? Skulle inte tro det!

vegansk lasagne

Vegansk lasagne

Portioner: 4 stycken

Tid: 90 minuter

Ugn: 200 grader

Ingredienser

8 st lasagneplattor

1 stor gul lök

3 st vitlöksklyftor

2 msk neutral olja

600 g vegofärs

1 msk torkad persilja

1 msk torkad oregano

Salt och peppar efter smak

1/2 st svampbuljongtärning

4 msk tomatpuré

4 dl finkrossade tomater

Ostsås

3 msk mjölkfritt margarin

1/2 dl vetemjöl

5 dl växtbaserad matlagningsgrädde (jag använder Oatly)

100 g vegansk riven ost (jag gillar Oddly Good)

Salt och vitpeppar efter smak

Gör så här

Färssås: Finhacka lök och vitlök. Fräs ihop de hackade grönsakerna i en gryta tillsammans med olja, dom ska bli mjuka men inte ta färg. Tillsätt kryddor, buljong och tomatpuré och låt fräsa ihop en stund så smakerna kommer fram. Tillsätt krossade tomater och vegofärs och låt färssåsen puttra i minst 30 minuter. Krydda mer om du tycker att det behövs. Ställ åt sidan

Ostsås: Smält margarinet i en stor kastrull och blanda i vetemjölet. Tillsätt övriga ingredienser och koka upp under omrörning. Låt småputtra i 10 minuter

Varva färssås, ostsås och lasagneplattor i en ugnssäker form (25×25 cm), avsluta med ostsåsen. Grädda mitt i ugnen i 35-40 minuter eller tills lasagneplattorna är färdiga.

 

Kommentarer

2 svar till ”Vegansk lasagne”

  1. TACK! Jag har letat efter THE Ostsås-recept till lasagne hur länge som helst, och det här receptet var det som äntligen klickade för mig! Tack så mycket, Frida!

    1. Profilbild för fridasvegobak
      fridasvegobak

      Så roligt att höra 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *