Ett av de mest lyckade recepten i år är mina veganska pumpamuffins med frosting! HELT OTROLIGT goda och saftiga!!!!
Mitt strösocker var slut så jag tänkte att ”jag får väl ta florsocker då” och WOW vad gott det blev. Saftigare muffins får du leta efter!


Veganska pumpamuffins med frosting
Portioner: 12 stycken
Tid: 1 timme
Ugn: 200 grader
Ingredienser
1 st pumpa som du skalar, skär i bitar och kokar i vatten tills den blir mjuk. Häll av vattnat och mixa pumpan till en slät puré. Går bra att frysa in.
Pumpamuffins
1 1/2 dl kikärtsspad
240 g/4 dl florsocker
240 g/4 dl vetemjöl
1 msk malen kanel
2 tsk malen kardemumma
1 krm malen muskotnöt
1 krm malen nejlika
10 g/2 tsk bakpulver
10 g/2 tsk vaniljsocker
3 g/1/2 tsk salt
200 g pumpapuré
125 g mjölkfritt margarin
Frosting
150 g mjölkfritt margarin
300 g växtbaserad färskost
240 g/4 dl florsocker
15 g/1 msk vaniljsocker
Kanel till topping
Gör så här
Pumpamuffins: Vispa kikärtsspadet med en ballongvisp i en skål tills det blir skummigt. Tillsätt florsockret och vispa in det i skummet. Blanda alla torra ingredienser och sikta ned dem i smeten. Vänd ihop med en slickepott. Smält margarinet på låg värme i en kastrull. Tillsätt pumpapurén och margarinet och vänd ihop till en jämn, klumpfri smet. Fördela smeten i 12 stycken medelstora muffinsformar. Grädda mitt i ugnen i 15-20 minuter. Låt svalna.
Frosting: Smält margarinet på låg värme i en kastrull och ställ åt sidan. Vispa färskosten med en elvisp tills den blir slät. Sikta i florsockret och vaniljsockret och vispa ihop. Häll ned det smälta margarinet i en tunn stråle samtidigt som du vispar. Fortsätt vispa tills du har fått en vit, härligt fluffig frosting. Häll frostingen i en spritspåse och spritsa ut över muffinsen. Toppa med kanel. Förvara i kylskåp eller frys.







Lämna ett svar