Veganska halloween cupcakes

Goda, läskiga veganska halloween cucakes med smak av choklad och en ljuvligt krämig vaniljfroting!

Under halloween är det färgsprakande bakverk som gäller och för att få fina färger använder jag färgpasta som jag köper HÄR. Alla färger i paketet är så klart veganska och mycket dryga!

halloween cupcakes

Veganska halloween cupcakes

Portioner: 12 stycken

Tid: 1 timme + 8 timmar i frys

Ugn: 200 grader

Ingredienser

Chokladmuffins

125 g mjölkfritt margarin

1 1/2 dl kikärtsspad

270 g/3 dl strösocker

210 g/3 1/2 dl vetemjöl

40 g/1 dl kakao

10 g/2 tsk bakpulver

3 g/1/2 tsk salt

1 dl växtbaserad matlagningsgrädde

12 stycken medelstora muffinsformar

Frosting

150 g mjölkfritt margarin

300 g växtbaserad färskost (jag tycker att Violife funkar bäst)

240 g/4 dl florsocker

15 g/1 msk vaniljsocker

Gör så här

Chokladmuffins: Smält margarinet på låg värme i en kastrull och dra av från plattan. Vispa kikärtsspadet med ballongvisp tills det bildar ett vitt skum. Vispa i strösockret. Blanda de torra ingredienserna och sikta ned dem i smeten. Vänd ihop med en slickepott. Tillsätt det smälta margarinet och grädden och vänd ihop till en jämn, klumpfri smet. Fördela smeten i muffinsformarna och grädda mitt i ugnen i 17-20 minuter eller tills muffinsen är genomgräddade. Låt svalna helt.

Frosting: Smält margarinet på låg värme i en kastrull och ställ åt sidan. Vispa färskosten med en elvisp tills den blir slät. Sikta i florsockret och vaniljsockret och vispa ihop. Häll ned det smälta margarinet i en tunn stråle samtidigt som du vispar. Fortsätt vispa tills du har fått en vit, härligt fluffig frosting. Lägg ungefär 1 dl av frostingen i en skål och blanda i svart pastafärg. Lägg den svarta frostingen i en spritspåse och lägg in i kylskåpet. Häll resten av frostingen i en ny spritspåse med valfri tyll (gärna en stor tyll).

Förbered en bricka med bakplåtspapper. Spritsa ut en ”klutt” på muffinsen och vänd den med frostingen nedåt på bakplåtspappret. Ställ in i frysen i 8 timmar eller över natten.

Klipp ett litet hål i spritspåsen med svart frosting. Plocka bort de frysta muffinsarna från bakplåtspappret och spritsa spöken och monster med den svarta frostingen. Förvara i kylskåp i upp till 5 dagar.