Veganska pumpamuffins med frosting

Ett av de mest lyckade recepten i år är mina veganska pumpamuffins med frosting! HELT OTROLIGT goda och saftiga!!!!

Mitt strösocker var slut så jag tänkte att ”jag får väl ta florsocker då” och WOW vad gott det blev. Saftigare muffins får du leta efter!

veganska pumpamuffins
pumpamuffins veganska

Veganska pumpamuffins med frosting

Portioner: 12 stycken

Tid: 1 timme

Ugn: 200 grader

Ingredienser

1 st pumpa som du skalar, skär i bitar och kokar i vatten tills den blir mjuk. Häll av vattnat och mixa pumpan till en slät puré. Går bra att frysa in.

Pumpamuffins

1 1/2 dl kikärtsspad

240 g/4 dl florsocker

240 g/4 dl vetemjöl

1 msk malen kanel

2 tsk malen kardemumma

1 krm malen muskotnöt

1 krm malen nejlika

10 g/2 tsk bakpulver

10 g/2 tsk vaniljsocker

3 g/1/2 tsk salt

200 g pumpapuré

125 g mjölkfritt margarin

Frosting

150 g mjölkfritt margarin

300 g växtbaserad färskost

240 g/4 dl florsocker

15 g/1 msk vaniljsocker

Kanel till topping

Gör så här

Pumpamuffins: Vispa kikärtsspadet med en ballongvisp i en skål tills det blir skummigt. Tillsätt florsockret och vispa in det i skummet. Blanda alla torra ingredienser och sikta ned dem i smeten. Vänd ihop med en slickepott. Smält margarinet på låg värme i en kastrull. Tillsätt pumpapurén och margarinet och vänd ihop till en jämn, klumpfri smet. Fördela smeten i 12 stycken medelstora muffinsformar. Grädda mitt i ugnen i 15-20 minuter. Låt svalna.

Frosting: Smält margarinet på låg värme i en kastrull och ställ åt sidan. Vispa färskosten med en elvisp tills den blir slät. Sikta i florsockret och vaniljsockret och vispa ihop. Häll ned det smälta margarinet i en tunn stråle samtidigt som du vispar. Fortsätt vispa tills du har fått en vit, härligt fluffig frosting. Häll frostingen i en spritspåse och spritsa ut över muffinsen. Toppa med kanel. Förvara i kylskåp eller frys.

pumpamuffins frosting