Vegansk tofustroganoff med tomat

Om jag får skryta med mig själv i några sekunder skulle jag säga att jag är mästare på att slänga ihop mat av det som finns hemma! Idag blev det en vegansk tofustroganoff med tomat. Och som all min mat är den barnvänlig eftersom det är dom mest kräsna personerna vi har i vårt liv!

tofustroganoff

Vegansk tofustroganoff med tomat

Portioner: 4 stycken

Tid: 30 minuter

Ingredienser

1 st gul lök

2 st vitlöksklyftor

Olja till stekning

230 g alspånsrökt tofu

1/2 st tärning grönsaksbuljong

2 msk tomatpuré

4 dl växtbaserad matlagningsgrädde

2 tsk balsamico (jag använder den här)

10 st körsbärstomater

Salt och peppar efter smak

Gör så här

Finhacka läk och vitlök och fräs i olja i en stekpanna tills den blir mjuk utan att ta färg. Skär tofun i små bitar och vänd ned i pannan. Tillsätt buljongtärning och tomatpuré och låt steka ihop i 5 minuter. Häll på grädden och balsamico och koka upp. Skär tomaterna på hälften och vänd ned i pannan tills de blir varma. Smaka av med salt och peppar. Servera med nykokt pasta eller ris.