Den här söta, maffiga kladdkakan tycker jag känns julig. Kanske för att jag bara äter nougat på julen?
Nougaten gör du på bara två ingredienser och smeten till kladdkakan vänder du ihop direkt i kastrullen. Toppen när man vill fixa något enkelt till fikat!

Vegansk kladdkaka med nougat
Portioner: 10-12 stycken
Tid: 1 timme + tid att svalna
Ugn: 175 grader
Ingredienser
175 g mjölkfritt margarin
150 g/2 dl farinsocker
180 g/2 dl strösocker
180 g/3 dl vetemjöl
40 g/1 dl kakao
10 g/2 tsk vaniljsocker
3 g/ 1/2 tsk salt
1 1/2 dl kikärtsspad
Nougat
200 g mörk choklad
175 g nötcréme
Flingsalt
Gör så här
Kladdkaka: Smält margarinet på låg värme i en kastrull och dra av från plattan. Blanda i övriga ingredienser i kastrullen och rör ihop till en jämn klumpfri smet. Klä formen med bakplåtspapper, både botten och sidorna, och bred ut smeten där i. Grädda kladdkakan mitt i ugnen i 35-40 minuter. Den ska fortfarande vara vobblig i mitten när du plockar ut den. Ställ in kladdkakan i kylskåpet för att sätta sig.
Nougat: Hacka chokladen i bitar och lägg i en kastrull tillsammans med nötcrémen. Smält ihop på låg värme under omrörning. Häll nougaten över den avsvalnade kladdkakan och låt den sätta sig i kylskåpet. Strö över flingsalt.







Lämna ett svar