Vegansk kladdkaka med nougat

Den här söta, maffiga kladdkakan tycker jag känns julig. Kanske för att jag bara äter nougat på julen?

Nougaten gör du på bara två ingredienser och smeten till kladdkakan vänder du ihop direkt i kastrullen. Toppen när man vill fixa något enkelt till fikat!

vegansk kladdkaka med nougat

Vegansk kladdkaka med nougat

Portioner: 10-12 stycken

Tid: 1 timme + tid att svalna

Ugn: 175 grader

Ingredienser

175 g mjölkfritt margarin

150 g/2 dl farinsocker

180 g/2 dl strösocker

180 g/3 dl vetemjöl

40 g/1 dl kakao

10 g/2 tsk vaniljsocker

3 g/ 1/2 tsk salt

1 1/2 dl kikärtsspad

Nougat

200 g mörk choklad

175 g nötcréme

Flingsalt

Gör så här

Kladdkaka: Smält margarinet på låg värme i en kastrull och dra av från plattan. Blanda i övriga ingredienser i kastrullen och rör ihop till en jämn klumpfri smet. Klä formen med bakplåtspapper, både botten och sidorna, och bred ut smeten där i. Grädda kladdkakan mitt i ugnen i 35-40 minuter. Den ska fortfarande vara vobblig i mitten när du plockar ut den. Ställ in kladdkakan i kylskåpet för att sätta sig.

Nougat: Hacka chokladen i bitar och lägg i en kastrull tillsammans med nötcrémen. Smält ihop på låg värme under omrörning. Häll nougaten över den avsvalnade kladdkakan och låt den sätta sig i kylskåpet. Strö över flingsalt.

vegansk kladdkaka med nougat

Kommentarer

Ett svar till ”Vegansk kladdkaka med nougat”

  1. Ser så gott ut! I videon häller du i något vitt, grädde mjölk? Tänker att kikärtsspad brukar vara genomskinligt och det står inget om att det ska vispas? ❤️

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *