Veganska chokladbollsbakelser med vit chokladpannacotta

Ni vet vid det här laget hur mycket jag ÄLSKAR chokladbollar! Mina chokladbollsbakelser med vit chokladpannacotta är typ det godaste jag ätit, utan att överdriva! Jag kan inte få nog av dessa små godbitar. I vanliga fall ger jag bort allt jag bakar men dessa fick stanna hemma hos mig!

Chokladbollssmet

100 gram mjölkfritt margarin (rumstemperatur)

1,5 dl strösocker

3 msk kakao

2 tsk vaniljsocker

1 krm salt

2 msk kallt, stark kaffe

4 dl havregryn

  1. Mixa alla ingredienser i en matberedare tills du får en chokladbolssmet
  2. Dela upp smeten i 9 bitar
  3. Tryck ned en bit i en silikonform (jag använder den här)
Vit chokladpannacotta

2,5 dl växtbaserad grädde

40 gram gelésocker multi

80 gram vit vegansk choklad

Hallon och ätbart glitter till dekoration

  1. Koka upp grädde och gelésocker i en kastrull och låt puttra i ca 1 minut
  2. Dra av kastrullen från plattan och bryt i chokladen
  3. Rör om tills chokladen smält samman med den varma grädden
  4. Fyll upp pannacotta i silikonformarna med chokladbollssmeten
  5. Ställ in formen i kylen i minst 4 timmar men helst över natten
  6. Plocka ur dina chokladbollsbakelser med vit chokladpannacotta ur silikonformarna och dekorera med färska hallon och ätbart glitter

Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *