Veganska kärleksmums-mazariner

Veganska kärleksmums-mazariner är en ljuvlig kombination av kärleksmums och mazariner. De är så goda och chokladiga!

Veganska kärleksmums-mazariner (ca 15 stycken)
Chokladmördeg

150 gram mjölkfritt margarin (rumstempererat)

1 dl strösocker

3 dl vetemjöl

0,5 dl kakao

0,5 tsk salt

ca 15 stycken mazarinformar

  1. Sätt ugnen på 200 grader
  2. Vispa margarin, strösocker och kakao till ett fluff
  3. Tillsätt vetemjöl och salt och knåda ihop till en deg
  4. Tryck ut degen som ett pajskal i ca 15 stycken mazarinformar
  5. Ställ in formarna i kylen i 30 minuter
Fyllning

300 gram sötmandel

1 dl strösocker

0,5 dl kakao

1,5 dl kikärtsspad

100 gram mjölkfritt margarin (rumstempererat)

  1. Mixa sötmandeln till ett mjöl
  2. Tillsätt övriga ingredienser och mixa till en slät kräm
  3. Häll upp krämen i en spritspåse och fyll den i formarna
  4. Grädda mazarinerna i 25 minuter mitt i ugnen
  5. Låt svalna helt
Kärleksmumsglasyr

100 gram mjölkfritt margarin

0.5 dl kakao

1 tsk vaniljsocker

2 msk kaffe

2 msk växtbaserad grädde

1 krm salt

4 dl florsocker

Kokosflingor till topping

  1. Smält margarinet i en kastrull och dra av den från plattan
  2. Blanda i övriga ingredienser (utom kokosflingor) till en slät glasyr
  3. Låt glasyren bli helt kall i kylskåpet
  4. Bred eller spritsa på glasyren över de avsvalnade mazarinerna
  5. Strö över kokosflingornr
  6. Förvara dina veganska kärleksmums-mazariner i kylskåp eller frys

kärleksmums mazariner

Kommentarer

4 svar till ”Veganska kärleksmums-mazariner”

  1. Till fyllningen, kan jag byta ut sötmandel mot samma mängd solrosfrön? Allergisk mot bl.a. mandel. Tack på förhand!

    1. Det går utmärkt!

      1. Toppen!

  2. Kan man använda mandelmjöl istället för att mixa mandlar?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *