Veganska kärleksmums-mazariner är en ljuvlig kombination av kärleksmums och mazariner. De är så goda och chokladiga!
Veganska kärleksmums-mazariner (ca 15 stycken)
Chokladmördeg
150 gram mjölkfritt margarin (rumstempererat)
1 dl strösocker
3 dl vetemjöl
0,5 dl kakao
0,5 tsk salt
ca 15 stycken mazarinformar
- Sätt ugnen på 200 grader
- Vispa margarin, strösocker och kakao till ett fluff
- Tillsätt vetemjöl och salt och knåda ihop till en deg
- Tryck ut degen som ett pajskal i ca 15 stycken mazarinformar
- Ställ in formarna i kylen i 30 minuter
Fyllning
300 gram sötmandel
1 dl strösocker
0,5 dl kakao
1,5 dl kikärtsspad
100 gram mjölkfritt margarin (rumstempererat)
- Mixa sötmandeln till ett mjöl
- Tillsätt övriga ingredienser och mixa till en slät kräm
- Häll upp krämen i en spritspåse och fyll den i formarna
- Grädda mazarinerna i 25 minuter mitt i ugnen
- Låt svalna helt
Kärleksmumsglasyr
100 gram mjölkfritt margarin
0.5 dl kakao
1 tsk vaniljsocker
2 msk kaffe
2 msk växtbaserad grädde
1 krm salt
4 dl florsocker
Kokosflingor till topping
- Smält margarinet i en kastrull och dra av den från plattan
- Blanda i övriga ingredienser (utom kokosflingor) till en slät glasyr
- Låt glasyren bli helt kall i kylskåpet
- Bred eller spritsa på glasyren över de avsvalnade mazarinerna
- Strö över kokosflingornr
- Förvara dina veganska kärleksmums-mazariner i kylskåp eller frys
Lämna ett svar