Chokladbollar kan ju vara guds gåva till mänskligheten! De är enkla att baka, kladdiga, söta, chokladiga och det är absolut omöjligt att bara äta en, visst?
Jag har gjort en hel tårta med chokladbollar! Kanske till kalaset?
Jag mixar alla ingredienser i en matberedare när jag gör chokladbollssmet. Jag tycker att det blir en krämigare konsistens vilket jag föredrar! Jag använder den här matberedaren


Vegansk chokladtårta
Portioner: 8-10 stycken
Tid: 1 1/2 timme
Ingredienser
Chokladbollssmet
300 gram mjölkfritt margarin
270 g/3 dl strösocker
40 g/1 dl kakao
10 g/2 tsk vaniljsocker
2/3 dl kallt, starkt kaffe
3 g/1/2 tsk salt
400 g/10 dl havregryn
Topping
150 g vegansk ljus choklad
50 g/1/2 dl växtbaserad matlagningsgrädde
Pärlsocker
Färska bär

Gör så här
Chokladbolssmet: Mixa alla ingredienser till chokladbolssmeten och tryck ut den i en bakplåtpapperklädd form (20 cm i diameter). Spara lite smet som du rullar till bollar. Ställ in i kylskåpet i 1 timme.
Topping: Plocka ut chokladbollstårtan ur formen. Sprid ut pärlsocker på ett stort fat eller ett bakplåtspapper och rulla kanterna av tårtan i pärlsockret. Lägg på ett fat. Smält choklad och grädde i micron eller i en kastrull på spisen på låg värme. Bred ut chokladen över tårtan. Rulla chokladbollarna i pärlsocker och dekorera med chokladbollar och färska bär. Förvara i kylskåpet.






Lämna ett svar