Den här magiska småkakan är en dubbel mördegskaka fylld med nötkräm och doppad i choklad. Småkakan småkaka om ni frågar mig!

Nötringar (veganska)
Portioner: 15 stycken
Tid: 1 timme
Ugn: 200 grader
Ingredienser
Mördeg
150 g mjölkfritt margarin
90 g/1 dl strösocker
240 g/4 dl vetemjöl
3 g/1/2 tsk salt
Fyllning
175 g nötkräm
Topping
100 g vegansk ljus choklad
Rostade, hackade hasselnötter


Gör så här
Mördeg: Knåda ihop ingredienserna till en smidig deg. Jag brukar göra detta i min matberedare men det går lika bra för hand. Lägg in degen i kylskåpet i 10 minuter. Kavla sedan ut den tills den blir 1/2 cm tjock. Jag brukar. kavla mellan två bakplåtspapper för att degen inte ska fastna i kaveln eller i bänken. Stansa ut 30 stycken kakor som är ungefär lika stora som Ballerinakex. Jag använder dessa kakstansar. Lägg kakorna på en plåt med bakplåtspapper (dom kommer inte smälta ut). Grädda mitt i ugnen i 8-10 minuter och låt dem sedan svalna på plåten.
Fyllning: Fyll en spritspåse med nötkrämen och sprita ut ett lager nötkräm på hälften av kakorna. Lägg över de andra kakorna och tryck till lite så de sitter fast i varandra.
Topping: Smält chokladen i micro på låg värme eller över vattenbad. Doppa toppen av kakorna i smält choklad och strö över hackade hasselnötter. Låt chokladen stelna. Förvara i ett sval utrymme i en plastpåse eller i frysen.







Lämna ett svar