Vegansk kanelbullekladdkaka

Vegansk kanelbullekladdkaka är en kladdkaka som smakar kanebulle! Den passar perfekt som substitut till kanelbullar när man vill ha en snabb, kladdig variant. Den är så god!

vegansk kanelbullekladdkaka

Följ mig på Instagram för mer tips, trix och inspiration till växtbaserad bakning @fridasvegobak

Vegansk kanelbullekladdkaka

Portioner: 8-10 bitar

Tid: 1 timme

Ugn: 175 grader

Ingredienser

125 gram mjölkfritt margarin

1 dl farinsocker

2 dl strösocker

2,5 dl vetemjöl

2 tsk vaniljsocker

1 dl växtbaserad grädde (jag har använt Oatly iMat)

0,5 tsk salt

Kardemumma

Kanel

Pärlsocker

vegansk kanelbullekladdkaka

Gör så här: Smält margarinet på låg värme i en kastrull och dra av från plattan. Tillsätt övriga ingredienser, utom kardemumma, kanel och pärlsocker. Häll 1 dl av smeten i en skål och krydda rikligt med kanel. Krydda smeten i kastrullen med mortlad kardemumma. Häll smeten med kardemumma i kastrullen i en bakplåtspappersklädd springform (20 cm i diameter) och häll kanelsmeten i en spritspåse och klipp ett litet hål. Spritsa en spiral av kanelsmeten så du får ett mönster av en kanelbulle. Strö över pärlsocker. Grädda mitt i ugnen i va 30 minuter (kladdkakan ska vara fast i kanterna med vobblig i mitten när den är klar). Ställ in kladdkakan i kylskåpet för att stelna

Kommentarer

2 svar till ”Vegansk kanelbullekladdkaka”

  1. Jättegod men vår blev så otroligt flottig, det bara rinner av fett från den..
    Kan det bero på att vi hade mjölkfritt margarin som var kokosbaserat?
    Det känns som att något var väldigt fel, men jag förstår inte vad. Gjorde dubbel sats och nu har jag 2 konstiga fattiga kakor…

    1. Hej Julia,
      anska låg viskositet
      Ja, det beror troligen på att det är kokosbaserat, det fettet har ju ganska låg viskositet.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *