Vegansk kanelbullesockerkaka

En luftig, saftig sockerkaka med kanelsocker och kardemumma i smeten! Smakar som en kanelbulle fast i en sockerkaka. Jag ÄLSKAR kanelbullar och smaken av kanel och kardemumma. Att göra hybrider av kanelbullar är det roligaste jag vet! Den här kan jag äta upp själv, helt klart 😉

vegansk kanelbullesockerkaka

Jag använder formen Elegant Party från Nordic Ware

Vegansk kanelbullesockerkaka

Portioner: 12-14 bitar

Tid: 1 timme

Ugn: 200 grader

Ingredienser

Till formen

Mjölkfritt margarin

Ströbröd

Sockerkaka

5 g/1 tsk frystorkat kikärtsspad

135 g vatten

Om du använder flytande spad tar du 1 1/2 dl

270 g/3 dl strösocker

240 g/4 dl vetemjöl

10 g/2 tsk bakpulver

1 msk mortlad kardemumma

3 g/1/2 tsk salt

100 g mjölkfritt margarin

1 dl växtbaserad dryck (typ havredryck)

Fyllning

2 msk malen kanel

4 msk strösocker

vegansk kanelbullesockerkaka

Gör så här

Sockerkaka: Börja med att smörja formen rikligt med margarin och strö med ströbröd. Ställ in formen i kylskåpet medan du gör smeten. Blanda pulver och vatten till ett spad. Tillsätt strösocker och vispa med elvisp i ca 30 sekunder. Blanda de torra ingredienserna och vänd ned dem i smeten med en slickepott. Smält margarinet på låg värme och blanda ned den i smeten tillsammans med drycken tills den blir jämn och klumpfri.

Fyllning: Blanda kanel och strösocker i en skål. Häll 1 tredjedel av sockerkakssmeten i formen och strö över kanelblandningen. Häll på ytterligare en tredjedel och strö över kanelblandning. Avsluta med sockerkakssmeten och grädda kakan mitt i ugnen i 40-45 minuter. Låt kakan svalna helt i formen innan du vänder formen upp och ned och stjälper ut kakan.

Kommentarer

2 svar till ”Vegansk kanelbullesockerkaka”

  1. Är det antingen vatten + frystorkat pulver ELLER färdigt kikärtsspad? Det vore bra att förtydliga.

    1. Profilbild för fridasvegobak
      fridasvegobak

      Ja, det stämmer 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *