En luftig, saftig sockerkaka med kanelsocker och kardemumma i smeten! Smakar som en kanelbulle fast i en sockerkaka. Jag ÄLSKAR kanelbullar och smaken av kanel och kardemumma. Att göra hybrider av kanelbullar är det roligaste jag vet! Den här kan jag äta upp själv, helt klart 😉

Jag använder formen Elegant Party från Nordic Ware
Vegansk kanelbullesockerkaka
Portioner: 12-14 bitar
Tid: 1 timme
Ugn: 200 grader
Ingredienser
Till formen
Mjölkfritt margarin
Ströbröd
Sockerkaka
5 g/1 tsk frystorkat kikärtsspad
135 g vatten
Om du använder flytande spad tar du 1 1/2 dl
270 g/3 dl strösocker
240 g/4 dl vetemjöl
10 g/2 tsk bakpulver
1 msk mortlad kardemumma
3 g/1/2 tsk salt
100 g mjölkfritt margarin
1 dl växtbaserad dryck (typ havredryck)
Fyllning
2 msk malen kanel
4 msk strösocker

Gör så här
Sockerkaka: Börja med att smörja formen rikligt med margarin och strö med ströbröd. Ställ in formen i kylskåpet medan du gör smeten. Blanda pulver och vatten till ett spad. Tillsätt strösocker och vispa med elvisp i ca 30 sekunder. Blanda de torra ingredienserna och vänd ned dem i smeten med en slickepott. Smält margarinet på låg värme och blanda ned den i smeten tillsammans med drycken tills den blir jämn och klumpfri.
Fyllning: Blanda kanel och strösocker i en skål. Häll 1 tredjedel av sockerkakssmeten i formen och strö över kanelblandningen. Häll på ytterligare en tredjedel och strö över kanelblandning. Avsluta med sockerkakssmeten och grädda kakan mitt i ugnen i 40-45 minuter. Låt kakan svalna helt i formen innan du vänder formen upp och ned och stjälper ut kakan.






Lämna ett svar