Smulpaj med hallon och banan

Banan, hallon och ett smuligt lager av ljuvligt god, krispig deg! Jag älskar smulpajer och äter det mer än gärna flera gånger om dagen om det skulle krävas. Den här pajen bakar du väldigt enkelt och den blir helt magiskt god!

smulpaj banan

smulpaj hallon banan

Smulpaj med hallon och banan

Portioner: 10 stycken

Tid: 1 timme

Ugn: 200 grader

Ingredienser

200g mjölkfritt margarin

90 g/1 dl strösocker

240 g/4 dl vetemjöl

80 g/2 dl havregryn

10 g/2 tsk vaniljsocker

3 g/1/2 tsk salt

Fyllning

2 st stora bananer

250 g frysta hallon

Gör så här

Nyp ihop alla ingredienser till smuldegen (degen ska vara smulig). Skär bananerna i skivor och lägg dem i botten på en pajform (28 cm i diameter) tillsammans med hallonen. Sprid ut smuldegen över bananerna och hallonen. Grädda pajen mitt i ugnen i 30-35 minuter och låt den svalna något innan du serverar den tillsammans med vaniljsås.

smulpaj hallon banan

Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *