Banan, hallon och ett smuligt lager av ljuvligt god, krispig deg! Jag älskar smulpajer och äter det mer än gärna flera gånger om dagen om det skulle krävas. Den här pajen bakar du väldigt enkelt och den blir helt magiskt god!
Smulpaj med hallon och banan
Portioner: 10 stycken
Tid: 1 timme
Ugn: 200 grader
Ingredienser
200g mjölkfritt margarin
90 g/1 dl strösocker
240 g/4 dl vetemjöl
80 g/2 dl havregryn
10 g/2 tsk vaniljsocker
3 g/1/2 tsk salt
Fyllning
2 st stora bananer
250 g frysta hallon
Gör så här
Nyp ihop alla ingredienser till smuldegen (degen ska vara smulig). Skär bananerna i skivor och lägg dem i botten på en pajform (28 cm i diameter) tillsammans med hallonen. Sprid ut smuldegen över bananerna och hallonen. Grädda pajen mitt i ugnen i 30-35 minuter och låt den svalna något innan du serverar den tillsammans med vaniljsås.
Lämna ett svar