Nattjästa frasiga frallor

När jag var liten bakade mamma ofta nattjästa frallor. Det är ju supersmidigt att göra i ordning degen kvällen innan och baka av dem på morgonen! Dessa frallor blir frasiga och lite sega inuti, nästan som surdeg. I slutet av receptet får du mammas knep som gör dom frasiga!

nattjästa frallor frasiga

Nattjästa frasiga frallor

Portioner: 15 stycken

Tid: 30 minuter + minst 8 timmar i kylskåp

Ugn: 250 grader

Ingredienser

25 g färsk jäst

5 dl vatten

1 msk olivolja

1 tsk salt

660 g/11 dl vetemjöl

Du bakar nattjästa frallor så här

På kvällen: Smula jästen i en stor bunke. Tillsätt vatten och olja och blanda runt tills jästen smält. Blanda saltet med mjölet och rör i blandningen tills du får en kladdig deg. Den ska vara kladdig. Täck bunken med plastfolie och ställ in bunken i kylen över natten (minst 8 timmar).

På morgonen: Stjälp ut degen på ett mjölat bord. Undvik att knåda degen. Dela degen med en degskrapa så du får 15 bitar och fördela dem på två plåtar med bakplåtspapper. Låt degen vila i 20 minuter i rumstemperatur. Grädda mitt i ugnen i 12-15 minuter. Kasta in lite vatten (mamma säger typ 1 dl) i botten av ugnen när du ställer in plåten. Grädda en plåt i taget. Vatten ska kastas in båda gångerna. Hoppas det ska smaka <3

nattjästa frallor i en korg

 

 

Kommentarer

Ett svar till ”Nattjästa frasiga frallor”

  1. Profilbild för Amanda

    De här blev så goda, tack! 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *