När jag var liten bakade mamma ofta nattjästa frallor. Det är ju supersmidigt att göra i ordning degen kvällen innan och baka av dem på morgonen! Dessa frallor blir frasiga och lite sega inuti, nästan som surdeg. I slutet av receptet får du mammas knep som gör dom frasiga!

Nattjästa frasiga frallor
Portioner: 15 stycken
Tid: 30 minuter + minst 8 timmar i kylskåp
Ugn: 250 grader
Ingredienser
25 g färsk jäst
5 dl vatten
1 msk olivolja
1 tsk salt
660 g/11 dl vetemjöl
Du bakar nattjästa frallor så här
På kvällen: Smula jästen i en stor bunke. Tillsätt vatten och olja och blanda runt tills jästen smält. Blanda saltet med mjölet och rör i blandningen tills du får en kladdig deg. Den ska vara kladdig. Täck bunken med plastfolie och ställ in bunken i kylen över natten (minst 8 timmar).
På morgonen: Stjälp ut degen på ett mjölat bord. Undvik att knåda degen. Dela degen med en degskrapa så du får 15 bitar och fördela dem på två plåtar med bakplåtspapper. Låt degen vila i 20 minuter i rumstemperatur. Grädda mitt i ugnen i 12-15 minuter. Kasta in lite vatten (mamma säger typ 1 dl) i botten av ugnen när du ställer in plåten. Grädda en plåt i taget. Vatten ska kastas in båda gångerna. Hoppas det ska smaka <3

Lämna ett svar