Den här härliga salladen svängde jag ihop så fort jag hittade färska jordgubbar att köpa. Den är så god med tofu, caesardressing, mycket vegansk parmesan och nektariner!

Vegansk sommarsallad
4 portioner
Tid: 30 minuter
Ingredienser
Caesardressing
2 msk aqua faba
3 tsk citronjuice
1 tsk dijonsenap
1 st vitlöksklyfta
3 dl neutral olja (typ raps)
1 dl vegansk parmesan
Salt
3 msk vatten
Sallad
400 g fast tofu
Olja att steka i
Salt
1 st romansallatshuvud
1 st gurka
4 st nektariner
20 st jordgubbar
4 st rostbröd
1 dl vegansk parmesan
Gör så här
Caesardressing: Blanda aqua faba, citronsaft och dijonsenap i en skål. Riv i vitlöksklyftan. Mixa med en stavmixer i botten av skålen samtidigt som du ringlar i oljan i en tunn stråle. Mixa tills du får en fast sås. Blanda i parmesan, vatten och salt tills du får den konsistens och sälta du vill ha. Ställ åt sidan.
Sallad: Skär tofun i kuber och stek dem i en stekpanna med olja och salt tills de får en gyllenbrun färg. Bryt romansallaten i mindre bitar. Skiva gurkan i trianglar. Blanda sallat och gurka med dressingen. Skiva nektariner och jordgubbar och blanda ned i salladen. Rosta bröden och skär dom i kuber. Lägg upp salladen på tallrikar. Toppa med tofu, krutonger och parmesan. Ät genast.






Lämna ett svar