Vegansk sommarsallad

Den här härliga salladen svängde jag ihop så fort jag hittade färska jordgubbar att köpa. Den är så god med tofu, caesardressing, mycket vegansk parmesan och nektariner!

vegansk sommarsallad

Vegansk sommarsallad

4 portioner

Tid: 30 minuter

Ingredienser

Caesardressing

2 msk aqua faba

3 tsk citronjuice

1 tsk dijonsenap

1 st vitlöksklyfta

3 dl neutral olja (typ raps)

1 dl vegansk parmesan

Salt

3 msk vatten

Sallad

400 g fast tofu

Olja att steka i

Salt

1 st romansallatshuvud

1 st gurka

4 st nektariner

20 st jordgubbar

4 st rostbröd

1 dl vegansk parmesan

Gör så här

Caesardressing: Blanda aqua faba, citronsaft och dijonsenap i en skål. Riv i vitlöksklyftan. Mixa med en stavmixer i botten av skålen samtidigt som du ringlar i oljan i en tunn stråle. Mixa tills du får en fast sås. Blanda i parmesan, vatten och salt tills du får den konsistens och sälta du vill ha. Ställ åt sidan.

Sallad: Skär tofun i kuber och stek dem i en stekpanna med olja och salt tills de får en gyllenbrun färg. Bryt romansallaten i mindre bitar. Skiva gurkan i trianglar. Blanda sallat och gurka med dressingen. Skiva nektariner och jordgubbar och blanda ned i salladen. Rosta bröden och skär dom i kuber. Lägg upp salladen på tallrikar. Toppa med tofu, krutonger och parmesan. Ät genast.