
Vegansk sommarsallad
Den här härliga salladen svängde jag ihop så fort jag hittade färska jordgubbar att köpa. Den är så god med tofu, caesardressing, mycket vegansk parmesan och nektariner!
Vegansk sommarsallad
4 portioner
Tid: 30 minuter
Ingredienser
Caesardressing
2 msk aqua faba
3 tsk citronjuice
1 tsk dijonsenap
1 st vitlöksklyfta
3 dl neutral olja (typ raps)
1 dl vegansk parmesan
Salt
3 msk vatten
Sallad
400 g fast tofu
Olja att steka i
Salt
1 st romansallatshuvud
1 st gurka
4 st nektariner
20 st jordgubbar
4 st rostbröd
1 dl vegansk parmesan
Gör så här
Caesardressing: Blanda aqua faba, citronsaft och dijonsenap i en skål. Riv i vitlöksklyftan. Mixa med en stavmixer i botten av skålen samtidigt som du ringlar i oljan i en tunn stråle. Mixa tills du får en fast sås. Blanda i parmesan, vatten och salt tills du får den konsistens och sälta du vill ha. Ställ åt sidan.
Sallad: Skär tofun i kuber och stek dem i en stekpanna med olja och salt tills de får en gyllenbrun färg. Bryt romansallaten i mindre bitar.
Skiva gurkan i trianglar. Blanda sallat och gurka med dressingen. Skiva nektariner och jordgubbar och blanda ned i salladen. Rosta bröden och skär dom i kuber. Lägg upp salladen på tallrikar. Toppa med tofu, krutonger och parmesan. Ät genast.