Är inte det här favoritkladdkakan genom alla tider? Seg kladdkaka med ett härligt täcke av kokostosca! Det vattnas i munnen bara jag skriver det.
Här finner du tips på hur den perfekta kladdkakan bakas

Vegansk kladdkaka med kokostosca
Portioner: 8-10 bitar
Tid: 1 timme + tid för att sätta sig i kylskåpet
Ugn: 175 grader
Ingredienser
Kladdkaka
175 g mjölkfritt margarin
180 g/2 dl strösocker
150 g/2 dl mjukt farinsocker
180 g/3 dl vetemjöl
40 g/1 dl kakao
10 g/2 tsk vaniljsocker
3 g/1/2 tsk salt
1 1/2 dl kikärtsspad (eller växtbaserad matlagningsgrädde)
Kokostosca
200 g kokosflingor
18 g/2 msk vetemjöl
90 g/1 dl strösocker
5 g/1 tsk vaniljsocker
140 g/1 dl ljus sirap
25 g mjölkfritt margarin
1/2 dl växtbaserad matlagningsgrädde
En nypa salt
Gör så här
Kladdkaka: Smält margarinet på låg värme i en kastrull och dra av från plattan. Blanda i övriga ingredienser och rör ihop till en jämn, klumpfri smet. Bred ut smeten i en bakplåtspappersklädd springform (22 cm i diameter) och ställ åt sidan.
Kokostosca: Blanda alla ingredienser i en kastrull och låt smält ihop till en smet. När smeten börjar bubbla drar du bort kastrullen från plattan. Bred ut smeten över kladdkakssmeten. Grädda kakan mitt i ugnen i 40-45 minuter. Kakan ska fortfarande vara vobblig i mitten när du plockar ut den från ugnen. Den stelnar när den svalna och blir då så där härligt seg och kladdig som en kladdkaka ska vara. Förvara den gärna i kylskåp eller i frysen.








Lämna ett svar