Vegansk dammsugare-kladdkaka är en blandning av kladdkaka och dammsugare, ni vet punschrullar! Över den sega kladdkakan finns en ljuvligt god fyllning som smakar precis som dammsugarna vi alla älskar. På toppen hittar vi givetvis en grön marsipan med ringlad choklad. Ja, den här hybriden är makalöst god, ni MÅSTE testa den!
Följ mig på
Vegansk dammsugare-kladdkaka
Kladdkaka
125 gram mjölkfritt margarin
75 gram/1 dl ljust farinsocker
180 gram/2 dl strösocker
40 gram/1dl kakao
120 gram/2 dl vetemjöl
10 gram/2 tsk vaniljsocker
0,5 tsk salt
100 gram/1 dl kikärtsspad
- Sätt ugnen på 175 grader över- och undervärme
- Smält margarinet på låg värme i en kastrull och dra av den från plattan. Blanda i övriga ingredienser tills du får en jämn, klumpfri smet
- Bred ut smeten i en bakplåtspappersklädd springform (20 cm i diameter) och grädda kladdkakan mitt i ugnen i 30-35 minuter (den ska vara fast i kanterna och vobblig i mitten när den är klar, den kommer sätta sig när den får stelna)
- Ställ kladdkakan kallt i minst en timme
Fyllning
100 gram mjölkfritt margarin
250 gram/ca 4 dl florsocker
12 gram/2 msk kakao
5 gram/1 tsk vaniljsocker
45 gram/3 msk matlagningsgrädde
Arrakessens efter smak
- Smält margarinet på låg värme i en kastrull och dra av från plattan. Tillsätt övriga ingredienser och blanda tills du får en jämn klumpfri smet
- Bred försiktigt ut smeten på kladdkakan när kakan stelnat tillräckligt och ställ sedan in den i kylskåpet igen i ca 2 timmar eller tills fyllningen stelnat
Topping
200 gram grön marsipan + lite majsstärkelse/potatisstärkelse
20 gram mörk choklad
- Strö lite majsstärkelse på ett bord och lägg marsipanen där på. Strö lite till majsstärkelse över marsipanen och kavla ut den tills den blir några millimeter tjock. Skär ut en rund cirkel som mäter 20cm i diameter (använd springformen som mått)
- Lägg marsipanlocket över fyllningen
- Smält chokladen i micro eller över vattenbad och ringla den över marsipanen
Vegansk dammsugare-kladdkaka går bra att frysa eller förvara i kylskåp
Lämna ett svar