Jag får många frågor och här besvarar jag de vanligaste:

  • Kan man frysa kikärtsspadet? Ja, du kan frysa både spad och ärtor. Plocka fram det så det tinar helt innan du använder det
  • Vilken grädde ska jag använda? Om det inte står ett särskilt märke i receptet går den sort du själv önskar bra.
  • Vad är det för skillnad på växtbaserad grädde och växtbaserad vispgrädde? Grädde=inte vispbar grädde, med det sagt funkar troligen vispgrädde här också men det är onödigt. Vispgrädde=grädden måste vara en vispbar variant då den ska vispas
  • Vilken bakmaskin använder du? Kenwood Chef Titanium XL (annonslänk)
  • Kan man byta ut vetemjöl mot glutenfritt alternativ? Ja, det går i de flesta recept, använd gärna Leilas blå mjölmix. Man ska dock tänka på att resultatet kan variera om man byter ut ingredienser i ett recept
  • Kan man byta ut strösocker mot agavesirap, dadelsirap, rörsocker, stevia, osv? Nja, det går, men man får räkna med att resultatet inte blir som förväntar. Socker är en konsistensgivare och inte bara ett onyttigt ont
  • Min kladdkaka fick ett lager av margarin ovanpå, varför? Garanterat har du haft i för mycket margarin/för lite mjöl. Testa att väga ingredienserna nästa gång
  • Min kaka blev torr/var fortfarande kladdig när tiden var slut, varför? Alla ugnar är olika, de gräddar olika fort och olika mycket. Tiderna jag skriver i recepten är ungefärliga och det allra bästa är att du står som en hök vid ugnen och glor första gånger du testar ett nytt recept. Det gör jag!
  • Vilken grädde använder du? Jag använder Alpros matlagningsgrädde eller Oatlys iMat när grädden inte behöver vispas. Som vispgrädde använder jag Kaslink Aito.

Har du en fråga som inte står med här? Släng iväg en kommentar!