Vegansk kladdkaka med nötchokladtryffel

Innehåller annonslänk

vegansk kladdkaka

Vegansk kladdkaka med nötchokladtryffel. Och jag kunde inte låta bli att toppa den med lite kärleksmumsglasyr. För det är ju så gott!

Enligt min sambo var detta den godaste kladdkakan han ätit på ett bra tag. Jag håller med honom. Även om kladdkaka är väldigt god, bara som den är, så är det något extra speciellt när den är toppad med en god chokladtryffel!

perfekt kladdkaka vegansk

FÖLJ MIG PÅ INSTAGRAM HÄR

Kladdkaka

150 gram mjölkfritt margarin

1 dl farinsocker

2 dl strösocker

1 dl kakao

2 dl vetemjöl

2 tsk vaniljsocker

0,5 tsk salt

1 dl kikärtsspad

  1. Sätt ugnen på 175 grader
  2. Smält margarinet i en kastrull och dra av från plattan
  3. Tillsätt övriga ingredienser och blanda till en jämn, klumpfri smet
  4. Klä en rund form (20 cm i diameter) med bakplåtspapper och bred ut smeten där i
  5. Grädda kladdkakan mitt i ugnen i 25-30 minuter
  6. Låt kladdkakan svalna i kylskåpet
Nötchokladtryffel

160 gram vegansk nötchoklad (typ DEN HÄR)

1,25 dl växtbaserad grädde (matlagningsgrädde går bra)

  1. Koka upp grädden och dra av kastrullen från plattan
  2. Bryt i chokladen i grädden och rör runt tills chokladen smält samman helt
  3. Låt svalna något
  4. Häll nötchokladtryffeln över kladdkakan och låt den stelna i kylskåp i minst 4 timmar
Kärleksmumsglasyr

25 gram mjölkfritt margarin

2 msk kakao

1 tsk vaniljsocker

1 msk kaffe

1 msk växtbaserad grädde

k salt

2 dl gram florsocker

  1. Smält margarinet i en kastrull och dra av den från plattan
  2. Tillsätt övriga ingredienser och blanda till en slät glasyr
  3. Låt glasyren bli helt kall i kylskåpet
  4. Häll upp glasyren i en spritspåse med tyll och spritsa ut ett snyggt mönster över kladdkakan

kladdkaka fridasvegobak