Vegansk kladdkaka med chokladtryffel är en enkel, piffig kladdkaka som är lika snygg att titta på som den är god att äta! Ernst citat ”i det enkla bor det vackra” är i det här fallet ett alldeles utmärkt sätt att förklara den här kladdkakan på. Jag har toppat kladdkakan med veganska non stop men du kan toppa den med precis vad du önskar! Strössel, nötter, choklad eller kanske färska bär!
Ladda ned min APP ”Veganska godsaker”
Följ mig på
Vegansk kladdkaka med chokladtryffel
Kladdkaka
125 gram mjölkfritt margarin
75 gram/1 dl farinsocker
180 gram/2 dl strösocker
40 gram/1 dl kakao
120 gram/2 dl vetemjöl
10 gram/2 tsk vaniljsocker
3 gram/0,5 tsk salt
100 gram/1 dl kikärtsspad eller växtbaserad matlagningsgrädde
- Ställ ugnen på 175 grader över- och undervärme
- Smält margarinet på låg värme i en kastrull. Margarinet ska inte koka. Dra av kastrullen från plattan
- Tillsätt de övriga ingredienserna och blanda till en slät smet
- Bred ut smeten i en bakplåtspappersklädd springform (20 cm i diameter) och grädda kladdkakan mitt i ugnen i 30-35 minuter. Kladdkakan ska vara dallrig när du plockar ut den ur ugnen, den kommer stelna när den blir kall
- Låt kladdkakan bli helt kall i kylskåp i minst 3 timmar
Chokladtryffel
200 gram vegansk ljus choklad
150 gram/1,5 dl växtbaserad matlagningsgrädde (jag har används Alpros gröna, om du använder iMat bör du minska mängden till 100 gram/1 dl)
Veganska Non stop till topping
- Hacka chokladen smått
- Värm grädden i en kastrull och dra av den från plattan. Blanda i chokladen tills den smält ihop helt med grädden. Ställ in chokladtryffeln i kylskåpet tills den stelnat helt (ca 2 timmar). Den ska ha en spritsar konsistens
- Häll upp chokladtryffeln i en spritspåse och spritsa ut den över kladdkakan (du kan breda den över kladdkakan också)
- Hacka toppingen och strö den över kladdkakan
TIPS
Du kan förbereda kladdkakan och chokladtryffeln dagen innan och spritsa över tryffeln och garnera innan servering
Du kan förvara ditt bakverk både i kylskåp och i frys
Lämna ett svar