Vegansk kladdkaka med chokladtryffel

by on

Vegansk kladdkaka med chokladtryffel är en enkel, piffig kladdkaka som är lika snygg att titta på som den är god att äta! Ernst citat ”i det enkla bor det vackra” är i det här fallet ett alldeles utmärkt sätt att förklara den här kladdkakan på. Jag har toppat kladdkakan med veganska non stop men du kan toppa den med precis vad du önskar! Strössel, nötter, choklad eller kanske färska bär!

Ladda ned min APP ”Veganska godsaker”

Följ mig på

Instagram

Facebook

vegansk kladdkaka med chokladtryffel

kladdkaka chokladtryffel

Vegansk kladdkaka med chokladtryffel

Kladdkaka

125 gram mjölkfritt margarin

75 gram/1 dl farinsocker

180 gram/2 dl strösocker

40 gram/1 dl kakao

120 gram/2 dl vetemjöl

10 gram/2 tsk vaniljsocker

3 gram/0,5 tsk salt

100 gram/1 dl kikärtsspad eller växtbaserad matlagningsgrädde

  1. Ställ ugnen på 175 grader över- och undervärme
  2. Smält margarinet på låg värme i en kastrull. Margarinet ska inte koka. Dra av kastrullen från plattan
  3. Tillsätt de övriga ingredienserna och blanda till en slät smet
  4. Bred ut smeten i en bakplåtspappersklädd springform (20 cm i diameter) och grädda kladdkakan mitt i ugnen i 30-35 minuter. Kladdkakan ska vara dallrig när du plockar ut den ur ugnen, den kommer stelna när den blir kall
  5. Låt kladdkakan bli helt kall i kylskåp i minst 3 timmar

Chokladtryffel

200 gram vegansk ljus choklad

150 gram/1,5 dl växtbaserad matlagningsgrädde (jag har används Alpros gröna, om du använder iMat bör du minska mängden till 100 gram/1 dl)

Veganska Non stop till topping

  1. Hacka chokladen smått
  2. Värm grädden i en kastrull och dra av den från plattan. Blanda i chokladen tills den smält ihop helt med grädden. Ställ in chokladtryffeln i kylskåpet tills den stelnat helt (ca 2 timmar). Den ska ha en spritsar konsistens
  3. Häll upp chokladtryffeln i en spritspåse och spritsa ut den över kladdkakan (du kan breda den över kladdkakan också)
  4. Hacka toppingen och strö den över kladdkakan

TIPS

Du kan förbereda kladdkakan och chokladtryffeln dagen innan och spritsa över tryffeln och garnera innan servering

Du kan förvara ditt bakverk både i kylskåp och i frys

Annons

You may also like

Leave a Comment

Your email address will not be published.