Sega havrerutor (vegan)

Dessa kakor med havregryn istället för vetemjöl blir så goda! De blir så där ljuvligt sega med krispig yta och passar perfekt att ha i frysen inför fikabesök eller kalas!

Om du vill göra dessa kakor glutenfria använder du glutenfria havregryn!

sega havrerutor vegan

Följ mig på

Instagram

Facebook

Sega havrerutor

150 gram mjölkfritt margarin

45 gram/0,5 dl strösocker

140 gram/1 dl ljus sirap

160 gram/ 4 dl havregryn

5 gram/ 1 tsk bakpulver

5 gram/ 1 tsk vaniljsocker

2 krm salt

  1. Sätt ugnen på 175 grader över- och undervärme
  2. Nyp ihop alla ingredienser till en deg
  3. Klä en form (15×15 cm) med bakplåtspapper och tryck ut degen där i
  4. Grädda mitt i ugnen i 25-30 minuter, håll koll på färgen, den ska vara gyllenbrun när det är klar
  5. Plocka ut kakan ur ugnen och låt svalna helt och skär sedan i 9 stycken rutor

Kommentarer

Ett svar till ”Sega havrerutor (vegan)”

  1. Dessa svalnar på min diskbänk just nu, mycket spännande!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *