Dessa kakor med havregryn istället för vetemjöl blir så goda! De blir så där ljuvligt sega med krispig yta och passar perfekt att ha i frysen inför fikabesök eller kalas!
Om du vill göra dessa kakor glutenfria använder du glutenfria havregryn!
Följ mig på
Sega havrerutor
150 gram mjölkfritt margarin
45 gram/0,5 dl strösocker
140 gram/1 dl ljus sirap
160 gram/ 4 dl havregryn
5 gram/ 1 tsk bakpulver
5 gram/ 1 tsk vaniljsocker
2 krm salt
- Sätt ugnen på 175 grader över- och undervärme
- Nyp ihop alla ingredienser till en deg
- Klä en form (15×15 cm) med bakplåtspapper och tryck ut degen där i
- Grädda mitt i ugnen i 25-30 minuter, håll koll på färgen, den ska vara gyllenbrun när det är klar
- Plocka ut kakan ur ugnen och låt svalna helt och skär sedan i 9 stycken rutor
Lämna ett svar