Vegansk ugnsbakad falukorv är husmanskost för mig! Jag har serverat det med potatis- och blomkålsmos som blev en riktig höjdare i familjen! Det fina med den här maträtten är att du kan variera den utefter vad du har hemma.
Jag kommer skriva receptet utifrån det jag hade i, men innan dess ska jag lista vad du också kan ha i din ugnsbakade falukorv ifall du vill ta vara på det du redan har hemma!
Du kan fylla din falukorv med bland annat:
Lök, vilken sort som helst egentligen
Zucchini/aubergine
Tomater
Bostongurka/Smörgåsgurka
Växtbaserad färskost
Krossade tomater
I potatismoset kan du ha:
Broccoli
Morot
Palsternacka
Kålrot
Örter
Eller bara potatis
Följ mig på
Vegansk ugnsbakad falukorv med potatis- och blomkålsmos
2 styck veganska falukorvar (jag använder peas of heaven)
4 dl växtbaserad crème fraische
1,5 dl tomatpuré (finns att köpa på burk, står på samma ställe som den på tub)
3 msk senap av valfri sort
2 dl växtbaserad, riven ost
- Ställ ugnen på 200 grader över- och undervärme
- Skåra falukorvarna i mitten och lägg dem i en ugnsform
- Fyll skårorna med creme fraische, tomatpure, senap och toppa med ost. Blanda resterande del crème fraische och tomatpure och fördela det i formens botten
- Grädda falukorvarna mitt i ugnen i ca 30 minuter eller tills osten fått en fin färg
Potatis och blomkålsmos
800 gram potatis (jag föredrar mjölig potatis)
200 gram blomkål
1 dl växtbaserad matlagningsgrädde/dryck
3 msk mjölkfritt margarin
Salt och vitpeppar
- Skala och dela potatis och blomkål i mindre bitar. Koka tills de är mjuka och häll av vattnet
- Tillsätt grädde, margarin och kryddor. Vispa med elvisp tills du får ett slätt mos
Servera falukorven och moset tillsammans
TIPS: för vår familj på två vuxna och två små barn räckte det till en rejäl matlåda
Lämna ett svar