Vegansk chokladmoussetårta med passionsfrukt

Vegansk chokladmoussetårta med passionsfrukt är en underbar kombination av sött och syrligt. Botten består av kladdkaka, mellanlagret är en ljus chokladmousse toppad med ett syrligt täcke av passionsfrukt. Så galet gott!

vegansk chokladmoussetårta vegansk nyårstårta choklad passionsfrukt tårta

Följ mig på

Instagram

Facebook

Vegansk chokladmoussetårta med passionsfrukt

Kladdkaka

125 gram mjölkfritt margarin

75 gram (1dl) farinsocker

180 gram (2dl) strösocker

40 gram (1dl) kakao

120 gram (2dl) vetemjöl

100 gram (1dl) kikärtsspad

2 gram (0,5tsk) salt

  1. Sätt ugnen på 175 grader
  2. Smält margarinet i en kastrull och dra av från plattan
  3. Tillsätt övriga ingredienser och blanda till en jämn, klumpfri smet
  4. Bred ut smeten i en bakplåtspappersklädd springform 20 cm i diameter och grädda kladdkakan mitt i ugnen i ca 30 minuter
  5. Plocka ut kladdkakan och låt den svalna i kylskåp

Vegansk chokladmousse

125 gram (1,25dl) växtbaserad grädde

45 gram (0,5dl) strösocker

5 gram (1tsk) vaniljpasta

3 gram (3krm) agar agar

100 gram vegansk ljus choklad

125 gram (1,25dl) växtbaserad vispgrädde

  1. Mät upp den första delen grädde i en kastrull tillsammans med socker, vaniljpasta och agar agar. Koka upp och låt puttra i 2 minuter
  2. Bryt i chokladen och låt den smälta i den varma grädden
  3. Vispa upp den andra delen grädde hårt och rör sedan försiktigt i chokladgrädden i de vispade grädden
  4. Bred ut chokladmoussen över den kalla kladdkakan och ställ in i frysen i minst en timme

Passionstäcke

100 gram (5-6st) passionsfrukt

45 gram (0,5dl) strösocker

1,5 gram (1,5krm) agar agar

25 gram (0,25dl) vatten

  1. Gröp ur köttet passionsfrukterna i en kastrull. Tillsätt övriga ingredienser
  2. Koka upp och låt puttra i 2 minuter
  3. Låt svalna något innan du breder ut passionsgelén över chokladmoussen som ett täcke
  4. Ställ in i kylskåpet i minst 1 timme till
  5. Plocka ur tårtan ur formen och servera

Vegansk chokladmoussetårta med passionsfrukt går att förbereda dagen innan. Låt den stå framme i 30 minuter innan servering.

Kommentarer

11 svar till ”Vegansk chokladmoussetårta med passionsfrukt”

  1. Profilbild för Gabriella

    Denna ska jag prova att göra till nyår! Tack för receptet Frida!☺️

  2. Profilbild för Gabriella öhrn
    Gabriella öhrn

    Fresten, vilket mått på springformen använde du?☺️

    1. 20 cm i diameter

    2. Ser underbart god ut. Denna ska jag göra till släktkalaset i helgen. Vad använder du för två olika typer av grädde i moussen?

  3. Ifall man gör den dagen innan, förvaras den i frys eller kyl bäst då? 🙂

  4. Profilbild för Matilda Rosvall
    Matilda Rosvall

    Hejsan!
    Går det att använda fryst passionsfrukt, tror du?

    1. Det går jättebra! 🙂

  5. Om man vill göra en mindre tårta, funkar det att halvera receptet och köra i en 15 cm form? Eller måste det vara en 10 cm, de verkar svårare att hitta.

    1. Testa en 15cm form. Kakan blir förmodligen lägre än på bilden. Vakta kakan i ugnen också så den inte blir torr!

  6. Hej! Kan man frysa tårtan innan man lägger på passionsfrukten?

    1. Profilbild för fridasvegobak
      fridasvegobak

      Hej, ja det går bra 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *