ANNONS

Vegansk Snickerskladdkaka

/

Den här veganska Snickerskladdkakan är något alldeles extra. I kladdkakan känner man en mild smak av jordnötssmör. Det ljuvliga Snickers-lagret är krispigt och smakar ljuvligt av jordnötter och på toppen ligger en len chokladtryffel som tillsammans gör hela kladdkakan oemotståndlig! Det blir nästan som en tårta faktiskt, en mycket trevlig tårta!

vegansk snickerskladdkaka

snickerskladdkaka

Följ mig på

Instagram

Facebook

TikTok

Ladda ned min app ”Veganska godsaker”

Vegansk Snickerskladdkaka

Kladdkaka

125 g mjölkfritt margarin

75 g/1 dl ljust farinsocker

180 g/2 dl strösocker

120 g/2 dl vetemjöl

20 g/0,5 dl kakao

5 g/1 tsk vaniljsocker

3 g/0,5 tsk salt

50 g/0,5 dl jordnötssmör

1 dl växtbaserad matlagningsgrädde

Snickers

300 g/3 dl jordnötssmör

280 g/2 dl ljus sirap

90 g/1 dl strösocker

80 g/2 dl kokosflingor

120 g/ca 12 dl cornflakes

10 g/2 tsk vaniljsocker

Chokladtryffel

300 g vegansk choklad (jag har blandat ljus och mörk)

2 dl växtbaserad matlagningsgrädde

Flingsalt

  1. Ställ ugnen på 175 grader över- och undervärme
  2. Smält margarinet till kladdkakan på låg värme i en kastrull och dra av från plattan. Blanda i övriga ingredienser och bred ut kladdkakesmeten i en klädd springform (20 cm i diameter) och grädda mitt i ugnen i 35-40 minuter. Ställ kladdkakan i kylskåpet tills den blir helt kall.
  3. Mixa alla ingredienser till Snickersen i en matberedare och platta försiktigt ut den över den kalla kladdkakan
  4. Värm grädden till chokladtryffeln i en kastrull och dra av från plattan. Hacka chokladen och blanda ned den i grädden tills det smält ihop till en kräm. Låt den svalna lite innan du breder den över kladdkakan och tror över flingsalt.
  5. Du kan förvarar kladdkakan i kylskåpet eller i frysen
0
0

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00