Här kommer en ny kategori till min blogg, nämligen VEGANSK VECKOMENY! Jag kommer dela 5 stycken recept på veganska middagar, perfekta till hela familjen. Och så vill man ju avsluta veckan med något gott också, så ett och annat bakverk kommer så klart dyka upp!
Vegansk veckomeny

Måndag: Vegansk kålpudding
Husmanskost att lita på! Den här kålpuddingen är gjord av formbar färs som serveras med kokt potatis och en ljuvlig brunsås!

Tisdag: Asiatiska bönbollar i jordnötssås
Asiatiska bönbollar i jordnötssås sprudlar av smaker från jordnötter, koriander, kokosmjölk och lite chili. Väldigt gott och mättande!

Onsdag: Vegansk dragonpasta med stekt portabello
En krämig pastarätt med smak av dragon, vitlök och parmesan. Toppad med stekt portobellosvamp!

Torsdag: Grönkålssallad med rostade rotfrukter
Grönkålen är slungad i en marinad med vitlök och tahini och rotfrukterna är rostade med kikärtor för att få maträtten lite extra matig.

Fredag: Vegansk tofugryta med saffran och vitt vin
Det perfekta avslutet på en arbetsvecka! Lyxig men enkel. Serveras med fördel tillsammans med ett glas vin.

Till dessert: Vegansk kladdkaka med extra allt
Perfekt till soffhänget. Den här kladdkakan är fylld med så mycket gott så jag storknar bara jag tittar på den!
TIPS: Spara kikärtsspadet från kikärtorna du använder i torsdagens recept och byt ut den växtbaserade matlagningsgrädden mot samma mängd kikärtsspad. Då får du en kladdkaka som är lite krispigare på ytan!
Hoppas veckans mat ska smaka 🙂






Lämna ett svar